Pápa

2014.07.16. 18:02

Az élhetőbb környezetért

Pápa - Nem csupán az ott élők, de sok más pápai is úgy tartja, hogy az Esterházy út a város legszebb utcája. A terület most új jelzővel: a virágos közterület minősítéssel is méltán büszkélkedhet.

Nagy Imre

A lakók közül tizenhét család a Fogadj örökbe egy közterületet! program segítségével vett részt az utca virágosításában. Minderről Venczel Csaba a városrész önkormányzati képviselője számolt be a helyszínen. A szerződéskötést követően a  Városgondnokság 22 darab egységes virágládát, ládánként 10-12 tő petúniával,  helyezett el az utca páratlan oldalán, amit ezt követően a lakók gondoznak. Mint azt Venczel Csaba elmondta, a túloldalon élők is szívesen csatlakoznak az akcióhoz, ám erre a gyalogjárda felújítását követően kerülhet majd sor.

Venczel Csaba szerint a virágosítás a közösséget is jobban összetartja (Fotó: Nagy Imre)

Dr. Áldozó Tamás polgármester arról tájékoztatta a sajtót, hogy a forgalmasabb oldal járdájának megépítése szerepel a város idei költségvetésében. – Az utca jelentős gyalogosforgalmat bonyolít, hiszen ez köti össze a vasútállomást a Fő térrel és a Várkerttel. A járda építésére 32 millió forintot különítettünk el – fogalmazott a polgármester. Molnár István városfejlesztési osztályvezető arról számolt be, hogy idén elkészül az utcában a Bakonyér-híd páratlan oldalon lévő műemléki védettségű kerítésének felújítása is. Ezt augusztusra tervezik. Az osztályvezető elmondta, igyekeznek orvosolni a Bakonyér utcában élők panaszát is, akik a járdák, utak minőségét kifogásolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!