Krisztus önkéntesei a szolgálatban

2018.02.26. 14:08

Beiktatták a Pápai Evangélikus Egyházközség tisztségviselőit

A Pápai Evangélikus Egyházközségben beiktatták a következő hat évre megválasztott tisztségviselőket.

Laskovics Márió

A hívekkel Vajda Imre másodfelügyelő ismertette a választóbizottság döntéseit

A Magyarországi Evangélikus Egyházban hat évente tartanak általános tisztújítást, törvényeik szerint. Idén minden egyházkormányzási szinten – egyházközségenként, egyházmegyénként, egyházkerületenként, és a zsinatban is – történnek választások. A Pápai Evangélikus Egyházközségben február 18-án volt a tisztújítás, a vasárnapi istentisztelet keretében pedig beiktatták a megválasztott tisztségviselőket, a presbitereket, az egyházmegyei küldötti, illetve jelölőbizottsági tagokat – tájékoztatta lapunkat Polgárdi Sándor esperes.

A tisztségviselőket a templomi oltár előtt tett ünnepélyes eskütételüket követően Polgárdi Sándor esperes iktatta hivatalba

A hívekkel Vajda Imre másodfelügyelő ismertette a választóbizottság döntéseit, melyeknek értelmében a következő hat évben tíz fő – Antalné Ihász Mária, Cser Zsolt, Elekes Lajosné, Farkasné Betéri Judit, Kovács Endre Zoltánné, Németh Péterné, Szalóky-Kató Ferenc, Szücs Gábor, Tóth Beáta, és Deli László (Borsosgyőr) – alkotja a presbitériumot.

A beiktatás után az esperes Luther Márton prédikációit tartalmazó könyvvel ajándékozta meg az egyházközségi szolgálattevőket

Az egyházközség felügyelője Venczel Csaba, a másodfelügyelő Vajda Imre, a jegyző Holbok Szilvia, a számvevőszéki elnök Tóth Beáta, a pénztáros Gungl Zoltánné lesz. Az egyházmegyei küldött Vajda Imre, a pótküldött Szücs Gábor, a jelölőbizottság tagjai Cser Zsolt, Farkasné Betéri Judit és Vajda Imre.

A hívekkel Vajda Imre másodfelügyelő ismertette a választóbizottság döntéseit Fotó: a szerző

A tisztségviselőket a templomi oltár előtt tett ünnepélyes eskütételüket követően Polgárdi Sándor esperes iktatta hivatalba. Majd Luther Márton prédikációit tartalmazó könyvvel ajándékozta meg őket. Igehirdetésében Jeremiás próféta példáján keresztül a gyülekezethez több szálon való kötődést, az evangélikus egyházért, az evangéliumért Krisztus önkénteseiként végzett szolgálat tanúságtételi értékét, a gyülekezet összetartását, belső kohézióját hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!