Pápa

2014.03.07. 18:30

Bezárt a jégpálya a próbaüzem után

Pápa - A városgondnokság szakemberei elbontották a Fő téri jégpályát. A működtetés közben szerzett tapasztalatokról sajtótájékoztatón számolt be az üzemeltető képviselője.

Nagy Imre

- Elbontottuk a jégpályát, megadtuk magunkat, elfogadjuk, hogy tavasz van, és ezt a szezont lezárjuk. Az elmúlt időszakot próbaüzemként fogtuk fel, amíg nyitva tartottunk, igyekeztünk minél több információt összegyűjteni, tapasztalatra szert tenni. Ezeket reményeink szerint már novembertől az újra induló jégpályánál fel tudjuk használni. Ebben a tavaszias télben huszonnégy napot tartott nyitva a pálya, ezalatt 3108 belépésünk volt, ebből 412 volt olyan, amikor tanórák keretében diákok jöttek korcsolyázni. Hogy novembertől már fel tudjuk használni az idei évi adatainkat, folyamatosan figyeljük a hőmérsékleteket, ezeket feljegyezzük akkor is, amikor a pálya nincs nyitva. Azért is nem zártuk be korábban, hogy figyeljük, hogyan viselkedik a különböző időjárási viszonyok közt a jég, milyen jégvastagság az optimális - fogalmazott Boros Katalin, az üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki újságírói kérdésre elmondta, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján úgy látják, ha csak egy kicsit lett volna jobb idő a jégpálya szempontjából, akkor működése fedezte volna a költségeket. Boros Katalin úgy fogalmazott, nem is az a cél, hogy ebből bárki hasznot húzzon, a költségek optimális esetben minden további nélkül megtérülnek. Egyébként a pálya tökéletesen alkalmas a működtetéshez, a jeget készítő berendezés (amely számos kritikát kapott a szerk.) még nagyobb teljesítményű is a szükségesnél.

Megtudtuk továbbá, az indulás előtt a polgármesteri hivatalban elhelyezett energiacsatlakozás méretezésével voltak gondok, de ezeket megoldották. A tapasztalatok alapján a novemberi indulás előtt több változtatásban, alternatív megoldásban is gondolkodnak az üzemeltetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!