Pápa

2015.11.04. 12:03

Díjazott alkotások - Eredményhirdetés a rendőrségi rajzpályázaton

A rajzpályázatot az idősek világnapja alkalmából hirdette meg a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság, valamint a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum keretében működő szociális és idősügyi munkacsoport.

Polgár Bettina

A pályázatot a járás alsó tagozatos kisiskolási számára írták ki. – A felhívásban azt kértük, hogy a gyermekek csoportokban készítsék el az alkotásaikat. 24 rajz érkezett be összesen öt általános iskolából. A művek közül Drabant András művész-tanár és Forsthoffer Erzsébet, az idősügyi munkacsoport vezetője választotta ki a legjobbnak ítélt alkotásokat – ismertette a rajzpályázat részleteit Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója.

A rajzpályázaton a Mezőlaki Arany János Általános Iskola csapata végzett az első helyen
Fotó: Müller Alexandra

A gyermekrajzpályázat díjkiosztó ünnepségét a Helyőrségi Művelődési Otthonban tartották, ahol az első három helyezett csapatot jutalmazták meg. Első helyen a Mezőlaki Arany János Általános Iskola diákjai végeztek, második lett a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola csapta, a harmadik helyet pedig az ugyancsak pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola tanulói érdemelték ki. Az ünnepségen a Pápai Távközlési Nyugdíjas Klub látta vendégül a gyermekeket, az ő klubfoglalkozásuk keretében adták át a díjakat a fiataloknak. Kocsis Károly, a klub vezetője örömét fejezte ki a beérkezett művekkel kapcsolatban.

– A díjakat az Országos Rendőr-főkapitányság jóvoltából a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság biztosította. A kisgyermekek kerékpáros bukósisakot és a láthatóságot segítő kisegészítőket kaptak, valamint a Távközlé-si Nyugdíjas Klub is ajándékkal kedveskedett a nyerteseknek – árulta el a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója. Mint mondta, a rajzokból kiderült, mit tartanak a gyermekek fontosnak: az idős embereket át kell segíteni a gyalogos átkelőhelyeken, fel kell segíteni őket a buszra, és az ülőhelyet is át kell adni számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!