Pápa

2017.07.04. 19:31

Energetikai fejlesztés a Pápai Szakképzési Centrum zirci és várpalotai kollégiumában

ZIRC, VÁRPALOTA Közel 117 millió forint értékben energetikai felújítást végeznek el a Pápai Szakképzési Centrum (PSZC) zirci és várpalotai kollégiumában.

Polgár Tibor

A már elkezdődött és várhatóan 2018. január 31-ig tartó beruházásokra azért van szükség, mert a két, úgynevezett lakófunkciós épület műszaki, hőtechnikai állapota elavult - tájékoztatta a Naplót Andrási Zsuzsanna pályázati referens. Megtudtuk tőle: a kollégiumok külső szigetelésével és a nyílászárók cseréjével a projekt hozzájárul a magyar kormány azon céljaihoz, melyek az épületek épületenergetikai korszerűsítésére, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányulnak. A zirci Reguly Antal Szakképző Iskola és a várpalotai Faller Jenő Szakképző Iskola Bartók Béla úti telephelyének kollégiumát érintő beruházás keretében összesen csaknem 2300 négyzetméter szigetelése történik meg, továbbá kicserélnek 159 darab nyílászárót. Mindez pedig energiaracionalizálást, valamint növekvő energiabiztonságot eredményez majd, aminek köszönhetően - a fejlesztés előtti állapothoz képest - éves szinten 40 százalék körüli energiamegtakarítás várható.

Sági István és Horváth Attila, a PSZC zirci tagintézményének vezetője a projektnyitó rendezvényen Fotó: PSZC

A két épület külső szigetelésére és nyílászárócseréjére több mint 116 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Pápai Szakképzési Centrum. Sági István, a PSZC főigazgatója a projekt nyitórendezvényen a fejlesztés jelentős léptékét és szerepét hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!