Pápa

2012.09.14. 05:08

És a film pereg tovább?

Pápa - Pályázatot ír ki a pápai önkormányzat a Petőfi Mozi filmszínházként történő üzemeltetésére a közeljövőben. A városvezetés célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő színvonalú szolgáltatás mellett megőrizzék a nagy hagyományokkal rendelkező épület eredeti funkcióját.

Polgár Tibor

Rádi Róbert, az önkormányzat kabinetvezetője lapunknak elmondta, a Petőfi Mozi felújítására irányuló pályázat keretein belül legfőképpen az épület külső homlokzata és fogadótere újul meg. Ahhoz azonban, hogy továbbra is filmszínházként működhessen az intézmény, a mozi jelenlegi vetítőtechnikáját modernizálni kell.

- Éppen ezért pályázatot írunk ki, amellyel olyan befektetőt keresünk, aki gyakorlott a mozi-üzemeltetésben, és hajlandó beruházást végrehajtani a vetítőtechnológiát illetően. Így reményeink szerint képesek leszünk a szépen kicsinosított, felújított, korszerű mozit a korábbinál magasabb színvonalon, nagyobb kihasználtsággal, piaci alapon működtetni. Véleményünk szerint egy település városi jellegéhez szervesen hozzátartozik egy jól működő filmszínház, ami közösségszervező térként is funkcionál. Ráadásul a Petőfi Mozi egy jelentős középület, ami mindig is fontos szerepet töltött be a város életében - fogalmazott a kabinetvezető, aki hozzátette, a büfé üzemeltetésére is pályázatot ír majd ki az önkormányzat.

Rádi Róbert tájékoztatása szerint már több vállalkozó érdeklődött a mozi működtetése iránt, így a korábbiaktól eltérően a helyi művelődési központ várhatóan nem vállal szerepet a Petőfi Mozi üzemeltetésében.

- A létesítmény a kezdetektől fogva filmszínháznak épült, ami így a klasszikus vonalakkal és térkialakítással ma már ritkán tapasztalható atmoszférát, egy más kort idéző nosztalgikus hangulatot nyújt. Ezzel az egyedi, közönségvonzó tulajdonsággal egy plázában található multiplex mozi nem képes felvenni a versenyt. Emellett, ha a technikai fejlesztésnek is köszönhetően sikerül a legújabb filmeket Pápára hozni, akkor ismét rendszeresen megtelhet majd a Petőfi Mozi vetítőterme - tekintett bizakodva a jövőbe Rádi Róbert. A Petőfi Mozi felújításával várhatóan szeptember végén, október elején készül el a kivitelező.

 

 


Rádi Róbert kérdésünkre elmondta, adott esetben - a mozi alapfunkciójával összeegyeztetve - egyéb odaillő rendezvényeknek, összejöveteleknek, konferenciáknak is otthont adhat majd a jó fekvésű, központi helyen lévő Deák Ferenc utcai épület. Jó hír a filmbarátoknak, hogy szeptembertől ismét elindította „Mozipótló járatát” a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont. A heti rendszerességű filmvetítéseknek a színházterem ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!