Pápa

2014.08.06. 11:06

Felébe kerül majd a panel fenntartása

Pápa - Közel 97 millió forintot különített el a város önkormányzata még 2009-ben az úgynevezett panelprogram támogatására.

Nagy Imre

A pályázatok akkor  – valószínűleg forráshiány miatt – elakadtak, ám most, az akkor beadottak közül a Huszár lakótelep 31-es épülete nyert.

Erről tartott sajtótájékoztatót szerdán dr. Áldozó Tamás polgármester, Bocskay László, a terület önkormányzati képviselője és Füzesi László, a lakótömb közös képviselője.

– Eljutottunk oda, hogy a 2009-ben beadott pályázatok közt az első nyertessel aláírtuk a támogatási szerződést. A képviselő-testület döntésének megfelelően a nyertes pályázó rendelkezésére bocsájtjuk a szükséges összeget. További erőt kívánok a lakóközösségnek, hogy a pályázatot az építési fázisban is végigvigyék, hiszen az is nyilván sok egyeztetést igényel. Elismerésem a lakóknak, hogy egy ekkora beruházásba belevágtak – fogalmazott a város polgármestere.  Példaértékűnek nevezte a beruházást Bocskay László is.

– A programhoz az önkormányzat több mint húszmillió forintos támogatást nyújt. Egy hatvan lakásos tömbről van szó, így ez lakásonként körülbelül 350 ezer forint önkormányzati támogatást jelent. A lakótelepen ez lesz az első ilyen módon felújított épület, és reméljük, hogy amennyiben a  források továbbra is biztosítottak lesznek, a többi lakó is kedvet kap a felújításhoz – fogalmazott a képviselő. Füzesi László elmondta, hogy a beruházás teljes összege 104 millió forint, ebből az állami támogatás 48,9 millió. A lakók 35 millióval járulnak hozzá a felújításhoz.

A beruházás keretében nyílászáró-cserére, az épület külső szigetelésére, fűtés-korszerűsítésre és a tetőn elhelyezett napkollektorok beépítésére nyílik lehetőség. Utóbbi a város lakótelepei között egyedivé teszi a felújítást. A mérnöki számítások alapján a felújítást követő energia-megtakarítás körülbelül ötven százalékos lesz, ami óriási eredménynek számít. A munkálatok a generál-kivitelező ígérete szerint novemberre fejeződnek be, az új fűtési szezont tehát már az energia-takarékosság jegyében kezdhetik a 31-es épület lakói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!