Pápa

2011.10.07. 10:21

Felvonultak, mulatoztak

Tapolcafő – Remek hangulatú, vidám díszekbe öltöztetett szüreti felvonulást tartottak szombaton a település lakói, akik pirkadatig tartó bállal köszöntötték az őszt.

Polgár Tibor

A Tapolcafői Kertbarát Kör második alkalommal szervezte meg a Döbrés-dűlőről, a falu szôlôhegyérôl induló szüreti felvonulást, amely a falun végighaladva végül a játszótéren ért célba. – Itt egy kis ünnepség várja majd a jelenlévőket, akiknek az evés-iváson túl természetesen borkóstolásra is lehetőségük nyílik. Este nyolc órakor kezdődik a vacsorával egybekötött szüreti bál, ami minden bizonnyal reggelig tartó mulatságba torkollik – nyilatkozta lapunknak mosolyogva Horváth Endre, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnöke.

Az egyesületi elnök elmondta, 2009-ben szervezték meg az első szüreti felvonulást, amit tavaly sajnos nem tudtak megtartani, ugyanis a jég elverte az egész termést. Idén azonban rendkívül jó minőségű szőlőnek örvendhettek a helyiek. – Szerencsére a mai napon az idôjárás is a kegyeibe fogadott minket, és bátran mondhatom, hogy az egész falut megmozgatta ez az esemény. Bízunk benne, hogy jövőre is szép időben, remek termés kíséretében szervezhetjük majd meg a szüreti felvonulást – fogalmazott Horváth Endre, aki végezetül megjegyezte: a szőlő olyan, mint a jó asszony, mindig mellette kell lenni, állandóan simogatni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!