jótékonysági műsor

2017.12.18. 18:32

Fergeteges Mikulás-show-t ajándékoztak a pápai sérült fiataloknak

Jótékonysági műsorban lehetett része a Pápán és környékén fogyatékkal élő fiataloknak és gyermekeknek.

Laskovics Márió

A Barátság Klubért Alapítvány idei Mikulás-műsora igazán különlegesre sikerült múlt szombaton, ugyanis a Huszár Közösségi Házba ellátogatott klubtagok, meghívottak a hagyományoktól eltérően egy jótékonysági műsort láthattak a budapesti Show and Magic Kft. jóvoltából.

A Mikulás és bájos manói csodálatos pillanatokat szereztek a Pápán és környékén fogyatékkal élő fiataloknak és gyermekeknek. A képen Kurcsics Ádám

Gyalog Zoltánné, az alapítvány titkára elmondta, évekkel ezelőtt találkoztak a produceri iroda vezetőjével, Papp Rolanddal, aki minden évben jótékonysági Mikulás-show-val ajándékoz meg egy-egy civil szervezetet. Ennek lehetőségét négy év után újra a pápai klub nyerte el pályázat útján.

- Mivel nemcsak mi támogatunk a városban sérült gyermekeket, ezért megkerestük és meghívtuk a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt, az Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékosok Nappali Intézményét, valamint a környéken élő valamennyi fogyatékkal élő személyt. Tehát nagy volt a részvétel – közölte a negyvenegy sérült fiatalt és családjaikat támogató szervezet titkára.

Fotó: Laskovics Márió

Megosztott egy szép történetet is a közösségben levés erejéről: egyik klubtagjuk számára, aki általában a járda szélén vezeti sérült gyermekét, óriási élményt adott az, amikor egy fagyizás alkalmával csapatban, szégyenkezés nélkül mehettek végig a pápai sétálóutca közepén.

A maga is mozgássérült gyermeket nevelő Gyalog Zoltánné hozzáfűzte, a fergeteges látványvilágú produkció hatalmas élményt nyújtott a gyerekeknek. Az ünnepi alkalomra a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ térítésmentesen biztosította a helyszínt, valamint az egyik pápai édesség nagykereskedés felajánlásából jutott bőven szaloncukor és egyéb finomság minden jelenlévőnek. Az előadást követve kézműves foglalkozás és sütizés zárta az ünnepi együttlétet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!