Pápa

2014.03.09. 14:50

Fergeteges nőnapi buli

Mezőlak - Márciusban a férfiember szíve szaporábban kalapál, és a természet megejtő szépsége mellett a női nem csoda-dolgain is elámul. Érdemes is megállni egy kicsit, hogy a hölgyekre mosolyogva ezt a kedves pillanatot egy újabb évre megőrizhessük, és az ebből eredő lelkierő egy újabb esztendeig kitartson.

Nagy Imre

Ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a nőnap alkalmából a mezőlaki, illetve a településhez kötődő hölgyeket Nagy Gábor polgármester a kultúrházban szombaton rendezett ünnepségen. Az már hagyománya nőnapoknak, hogy a képviselő-testület tagjaiból alakult M. Laki Boys zenekar szabályos koncertet ad a gyengébb nem tiszteletére, de a itt élők azt is megszokhatták, hogy a fiúk nem érik be csupán ennyivel. Az idei nőnap valószínűleg szintén emlékezetes marad. A polgármesteri köszöntő megható ünnepélyességét ugyanis Rokker Zsolti paródiái oldották fel. És ha akadt olyan, akinek ez nem is került száz százalékosan, a humorista pálinkáiból rendezett kóstolás az utolsó gátlásokról is jótékonyan gondoskodott. Mindez azonban még csak a kezdet volt, hiszen érkezett az X-faktoros Szabó Ádám, aki harmonikájával és persze hangjával a kultúrház nagytermét zsúfolásig töltő kamaszokat és felnőtteket egyaránt elbűvölte.



A jó zenéből sosem elég, így aztán a testület beat zenekara (ami rendkívül népszerű a faluban) zendített rá a közel másfél órás koncertre, felvillantva félszáz dalból álló repertoárjuk legjobb nótáit. A lelkes hölgyközönség Demjén Rózsi a fiúk által előadott dalára körbevonatozta a kultúrház összes termeit, a színpad előtti táncparketten pedig kicsik és nagyok egyaránt ropták. Aki azt gondolta, hogy ezzel véget ér a maratoni mezőlaki nőnap, bizony kellemesen csalódott. Az iskola diákjai adták elő ezután „áthangszerelt” Hófehérke-történetüket, kiváltva ezzel a nézők vastapsát. – Miközben gyereket nevelnek, a terített asztalra varázsolják a család kedvenc ételeit, otthonos környezetet teremtenek, és gyakran a gyári, vagy a hivatali munkában is elismerésre méltó teljesítményt nyújtanak. Mert kreatívak, kitartóak, érzékenyek, motiváltak – egyszóval, mert nők – fogalmazta meg dicséretét a település polgármestere, aki biztosan nem hatalmi szóval vette rá testülete tagjait, hogy az idei műsor is csattanóval, meglepetéssel záruljon.

A gyerekszereplők alig hagyták el a játékteret, lassan felgördült a függöny, Ijesztő színekre mázolt, félmeztelen, fűszoknyás bennszülöttek lejtettek harci táncot a hölgyek óriási ovációjától kísérve. Ötletes, merész, poénos vállalkozás volt, ami az amúgy is emelkedett hangulatot a végletekig fokozta. Hazafelé a kijáratnál a hölgyek még egy szál virágot is kaptak. Érthető tehát a férfiakból álló mezőlaki testület népszerűsége. Persze ehhez az ünnepek mellett a hétköznapok során is jó döntéseket kell hozni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!