Pápa

2013.04.04. 19:20

Focival emlékeztek Sikos Gáborra

Pápa - Kispályás labdarúgótornát rendeztek két, tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatalember, Sikos Gábor és Németh Gábor emlékére.

Polgár Tibor

A baráti hangulatú eseménynek a pápai Weöres Sándor Általános Iskola tornaterme adott otthont, ahol családtagok, barátok, egykori osztály- és csapattársak emlékeztek közösen a sokra hivatott, azonban az élet megmagyarázhatatlansága folytán fiatalon elhunyt szeretteikre. Németh Gábor rendőrnek készült, míg Sikos Gábor két évig dolgozott újságíróként a Naplónak, és a Nemzeti Sportnak is tudósított a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapatának mérkőzéseiről. Az emléktornán a kettőjük életében fontos szerepet betöltő intézmények, egyesületek, települések vettek részt, így a pápai Petőfi Sándor Gimnázium, a Pápai Rendőrkapitányság, valamint a győri rendőrök egy-egy, Dabrony és Nagygyimót pedig két-két csapatot állított ki.

Fotó: Haraszti Gábor

- A hét csapat 15 perces körmérkőzéseket játszott egymással, végül a Pápai Rendőrkapitányság veretlenül végzett az első helyen. A torna legjobb kapusa a nagygyimóti Magasházi József, legjobb játékosa a Dabrony I-et erősítő Sikos Krisztián, míg a gólkirálya 8 találattal a petőfis Jurik Patrik lett. Mindkét srác szülei eljöttek az emléktornára, testvéreik pedig játszottak is. A díjakat a két édesapa adta át, akik ezután megköszönték, hogy megemlékeztünk elhunyt fiúkról - tájékoztatta a Naplót Haraszti Gábor újságíró, az esemény társszervezője. Az emléktorna költségeit a Nagygyimóti Sportegyesület állta. A szervezők köszönik Horváth Attilának, a Weöres iskola igazgatójának, valamint ifj. Koncz Sándor testnevelőnek a lebonyolításban nyújtott támogatást, segítséget. Haraszti Gábortól megtudtuk, Sikos Gábor és Németh Gábor emlékére jövőre is rendeznek labdarúgótornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!