Pápa

2015.11.11. 20:06

Fókuszban a biztonság - Iskolában tett látogatást a rendőrség

Pápa – Egy nap erejéig a gyermekek biztonságáról szólt minden az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában.

Polgár Bettina

Péter Katalin rendőr alezredestől, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának kiemelt főelőadójától megtudtuk: az Egy nap a biztonságért, egy nap az iskolában elnevezésű megyei programsorozat alapötlete még 1992-ben született meg. – A program célja, hogy megismertessük a gyermekeket azokkal a szervekkel, szervezetekkel, melyek fontos szerepet játszanak biztonságuk megőrzésében. Ebben a rendőrség mellett közreműködik a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), a mentők, a Magyar Vöröskereszt, a Vám- és Pénzügyőrség, az Alkohol–Drogsegély Ambulancia, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park – ismertette a rendőr alezredes.

Mint mondta, a program során a rendőrség két ága mutatkozott be: az alsó tagozatos diákokkal egy tanpályán közlekedési szakemberek foglalkoztak, így a gyermekek kerékpározás közben ismerkedhettek meg a közlekedési szabályokkal, a felsősöknél pedig a bűnmegelőzés került fókuszba. – A diákok ebben az iskolában is nagyon érdeklődőek és befogadóak voltak. Egy-egy témával átlagosan húsz percig foglalkoztunk, ami még nem túl fárasztó a gyerekek számára, továbbá igyekeztünk a gyakorlati ismeretszerzésre is hangsúlyt fektetni. A tanulók megnézhették például a tűzoltóautót és a mentőt, illetve a különféle technikai eszközöket is – mutatott rá Péter Katalin.

A bűnmegelőzési és biztonságvédelmi programon egy tűzoltóautót, illetve annak felszerelését is megtekinthették a diákok

Heizer Zoltánné, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola igazgatója kifejtette: a bűnmegelőzési és biztonságvédelmi program az elsősöktől kezdve a nyolcadikosokig az intézmény minden tanulóját érintette. – Nagy örömünkre szolgált, hogy iskolánkba érkezhetett ez a program, melynek témái a különböző tanórák alkalmával is rendszeresen előkerülnek. Napjainak nagy szükség van ezekre az információkra és a megfelelő szintű gyakorlati ismeretekre – fogalmazott az iskolaigazgató.

Péter Katalin hozzáfűzte: az Egy nap a biztonságért, egy nap az iskolában elnevezésű program részeként az alsó tagozatos diákok rajz formájában megörökíthetik a rendezvényen tanultakat. A képeket Felhősi István festőművész értékeli majd, és a legtehetségesebb alkotók műveiből kiállítás nyílik Veszprémben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!