tettek egy kört

2017.10.18. 21:20

Futóbicikliket kaptak a nátuskerti óvodások

A tókerti városrészi nap főzőversenyének bevételéből, 150 ezer forintból futóbiciklikkel gazdagodott a Pápa Városi Óvodák Nátuskerti Tagóvodája.

Polgár Bettina

Az óvoda KRESZ-pályával is rendelkezik Fotó: Polgár Bettina

Császár Endre, a tókerti városrész önkormányzati képviselője kifejtette, a legutóbbi városrészi nap főzőversenyén 150 ezer forint folyt be, melyet jótékony céllal a Pápa Városi Óvodák Nátuskerti Tagóvodájának ajánlottak fel. – Az intézmény futóbiciklik vásárlására használta fel az adományt, ami a legjobb helyre került – hangsúlyozta.

Az óvoda KRESZ-pályával is rendelkezik Fotó: Polgár Bettina

A felajánlás nyomán a gyermekek 19 futóbiciklit vehettek birtokba. Horváthné Végh Judit, a Nátuskerti Tag-óvoda vezetője elmondta, tavaly a gyermekek legnagyobb örömére egy KRESZ-pályát alakítottak ki az óvoda udvarán. – A futóbiciklik hozzájárulnak ahhoz, hogy a legkisebbek játékos formában ismerkedhessenek meg a biztonságos közlekedés szabályaival – mutatott rá. Hozzátette, az intézmény négy csoporttal működik, és 100 kisgyermek látogatja az óvodát.

A járművek birtokba vétele alkalmával az óvodások a Pápai Rendőrkapitányság köz-reműködésével az intézmény környékén is tehettek egy kört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!