Pápa

2016.12.02. 18:02

Hálaadás a Tarczy iskolában

Pápa - Az idei évben is megemlékeztek a hálaadás ünnepéről a Tarczy Lajos Általános Iskolában.

Pintér-Papp Eszter

Közel 400 évvel ezelőtt 102 zarándok a jobb élet reményében elhagyta Angliát, és a Mayflower nevű hajóval hosszas utazás után megérkeztek az Újvilágba. Ezt ünneplik Amerikában évről évre hálaadás napján, vagyis november negyedik csütörtökén.

Az észak-amerikai országok legnagyobb családi ünnepéről nyolc éve a Tarczy Lajos Általános Iskola két tannyelvű tagozatának diákjai is mindig megemlékeznek, mivel nagy hangsúlyt helyeznek az angolszász hagyományok megismerésére - mondta el Hardi Tünde tagozatvezető az iskola hálaadás napi ünnepségén.

Az ünnepségen a Tarczy iskola két tanítási nyelvű tagozatának felsős diákjai adtak műsort
Fotó: Pintér-Papp Eszter

A rendezvényen a két tannyelvű tagozat felsős diákjai adtak műsort. Hálaadáshoz kapcsolódó verseket mondtak, és egy rövid jelenet segítségével felidézték az első hálaadás történetét. Felelevenítették a hajóút viszontagságait, az első tél megpróbáltatásait, s azt a sok segítséget, amit az első zord telet túlélő zarándokok az indián barátaiktól kaptak.

A Tarczy Lajos Általános Iskola hálaadás napi ünnepségén családjával részt vett Trevor Nitz, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!