közlekedésbiztonság

2017.09.15. 10:30

Iskolarendőr látogatta meg az első osztályosokat

Közlekedési foglalkozást tartott Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola első osztályosainak.

Polgár Bettina

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes közlekedési szabályokról beszélgetett a tanulókkal Fotó: Polgár Bettina

Császárné Elek Veronika iskolarendőr a Szent István Római Katolikus Általános Iskola első osztályosait kereste fel, akikkel az alapvető gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól beszélgetett.

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes közlekedési szabályokról
beszélgetett a tanulókkal Fotó: Polgár Bettina

Az iskolarendőr az összes kisdiák számára átadta az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által biztosított Iskolás lettem című közlekedési foglalkoztató füzetet, amelynek első feladatát közösen oldotta meg a gyermekekkel. A tanulók a játékos foglalkozás alatt hasznos közlekedési ismeretekkel gazdagodtak. Továbbá megtudták, hogy rollerrel, görkorcsolyával, illetve gördeszkával közlekedve is gyalogosnak minősülnek, így elsősorban a járdát vehetik igénybe. Emellett megtanulták, hogy az úttesten történő átkelés előtt mindig körül kell nézniük.

Mivel a gyermekek nagy része autóval és autóbusszal érkezett az iskolába, ezért szóba kerültek az utasokra vonatkozó szabályok is, különös tekintettel a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer használatának fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!