Pápa

2017.06.18. 18:55

Minden a játékról szólt Pápán

Pápa - Csaknem száz programot kínált húsz helyszínen a hétvégén a 27. Pápai Játékfesztivál, mely a hagyományokhoz híven tűzijátékkal zárult.

Polgár Tibor

A háromnapos rendezvény során minden a játék, a játékos tevékenység körül forgott. A Fő téren többek között extrém, ügyességi és vízi játékokat lehetett kipróbálni, míg a várkerti játékvárosban 20 egyesület, 80 játékanimátor 260 féle egyéni és társasjátékkal várta a családokat. Emellett gasztronómiai kínálatban, színpadi produkciókban és kézműves vásárban sem volt hiány. A belvárosi nagyszínpadon fellépett például az LGT Emlékzenekar, a Supernem, a Kelemen Kabátban és a Lord. Mindhárom éjszaka térbuli zárta a napot, emellett pedig az Erzsébet ligetben helyi fiatalokból álló könnyűzenei együttesek mutatkozhattak be. Vasárnap éjszaka látványos tűzijátékkal búcsúzott közönségétől a 2017-es játékfesztivál.

 

 

 

A szervezők a pápai játékfesztivált első alkalommal regisztrálták a Magyar Fesztivál Szövetségnél, aminek nyomán a szakemberek is figyelemmel kísérték a rendezvényt, és több szempont szerint minősítették azt.

 

 

A Pápai Játékfesztivál állandó, népszerű kísérőprogramja a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör jótékonysági motoros napja, amely ezúttal is százakat vonzott az Erzsébet ligetbe. A veterán autók és motorok mellett a közönség láthatott streetfighter-show-t, a nap második felében pedig a rockzenéé volt a főszerep: fellépett a Rakéta Presszó, a Rockers Band, az É.D.Á.SZ., valamint a Rocklife Cover Band nevű formáció. A hagyományos motoros felvonulás során közel 250 vasparipa robogott végig a városon a Fő tér és a lakótelepek érintésével.

 

- Ez valójában nem egy klasszikus motoros találkozó, hanem egy igazi családi nap, egy hatalmas házibuli az Erzsébet ligetben - jegyezte meg mosolyogva Kövi Gábor, a Bakonyi Betyárok elnöke. Mint mondta, az eseményen több mint 40 veterán autót és csaknem 15 veterán motort tettek közszemlére tulajdonosaik, a sokat látott járgányok közül pedig egy háromtagú szakmai zsűri két kategóriában kiválasztotta ki az első három helyezettet. A vezetéstechnikai gyakorlatokat tartalmazó motoros szimulátor is nagy sikert aratott, miképpen a K Stunt Team különlegesen látványos, pörgős streetfighter-show-ja.

Kövi Gábor úgy fogalmazott, idén is remek rendezvényt bonyolítottak le, amit az Erzsébet ligetben megfordulók száma, a csaknem ezer nézőtől érkezett visszajelzések ugyancsak alátámasztottak. A Bakonyi Betyárok 12. motoros buliján összegyűlt adományokat a Csókai Óvodának ajánlották fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!