Pápa

2016.08.18. 17:59

Kék festékkel firkálták össze a közkedvelt parkot

Festékszóróval elkövetett rongálásnak esett áldozatul a város egyik népszerű közparkja, a Kisliget. Ismeretlenek többek között matuzsálem korú platán- és hársfákat festettek össze.

Polgár Tibor

A festékből a növények mellett jutott egy villanyoszlopnak, egy padnak, egy szemetesnek, valamint a parkon keresztülvezető út aszfaltjának is. A szavakból és egyszerű ábrákból álló kék színű firkálmányok több járókelőnek is feltűntek, a Naplót egyik olvasónk értesítette a bosszantó vandalizmusról.

Fotó: Polgár Tibor

Ottjártunkkor sokan felháborodásuknak adtak hangot, néhányan a tettes, tettesek fizikai megbüntetését is szorgalmazták. Egy idősebb férfi kissé drasztikus megfogalmazása szerint csak az elkövető kezeinek eltördelése lenne a megfelelő visszatartó erő a hasonló gaztettek ellen. – Akkor biztosan kétszer is meggondolná az illető, hogy hozzányúl-e a festékszóróhoz.

Fotó: Polgár Tibor

Az ilyen hülyegyerek vajon otthon is telefújkálja a falakat? – tette fel a költői kérdést a drákói szigort szorgalmazó környékbeli lakó.Egyébként találkoztunk olyanokkal is, akiknek nem tűnt fel a Kisliget megfestése, noha a kékkel megjelölt fák mellett sétáltak el. Általános vélemény az itteniek körében, hogy a park kedvelt találkozóhely a fiatalok számára. Olykor – főleg hétvégéken – előfordulnak kisebb-nagyobb hangoskodások, de nem jellemző a komolyabb rendbontás, garázdaság, mint ahogyan a graffitizés sem. Utóbbi megállapítást Buics Lajos, a városgondnokság kommunális csoportvezetője is megerősítette.

Fotó: Polgár Tibor

 

– A mostani esettel kapcsolatban a hozzánk eljutott első hírek arról szóltak, hogy fákat és padokat törtek össze a Kisligetben, illetve mindent összefestettek itt. Szerencsére ennél jóval kisebb mértékű a rongálás, ami persze így is bosszantó. A kukát és a padot le lehet festeni, azonban a fákon nem tudunk segíteni. A platánfa leveti a kérgét, így a firkálmányok problémája megoldódik egy éven belül, viszont a hársfák esetében csak az idő tudja lekoptatni a festéket – nyilatkozta lapunknak Buics Lajos.

Fotó: Polgár Tibor

Kérdésünkre elmondta, már jó ideje nem történt festékszórós rongálás a városban. Remélhetőleg a mostani után sokáig megint nem lesz ilyenre példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!