Pápa

2015.09.10. 15:49

Készségfejlesztő játékokat kaptak a pápai ovisok

Pápa – Fejlesztő játékokkal gazdagodott a Vajda Péter lakótelepi óvoda speciális fejlesztési igényű csoportja.

Polgár Bettina

A város nevében Áldozó Tamás polgármester, míg a fenntartó képviseletében Egyházi Andrea, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerületének igazgatónője adta át a polgármesteri keretből vásárolt készségfejlesztő játékokat a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény részét képező speciális fejlesztési igényű óvodáscsoportnak. A csoport eszközállományának egy része már elavult, másrészt pedig a gyermekeknek fejlettségi foktól függően különböző típusú játékokra volt szükségük. Miután a polgármesterhez benyújtott kérésünk pozitív elbírálást nyert, 90 ezer forintos keretből vásárolhattunk fejlesztő eszközöket – ismertette a tankerületi igazgató.

A polgármester hangsúlyozta: az intézmény mindig bizalommal fordulhatott a városvezetéshez, akár a diák-sportkör támogatásáról, iskolai rendezvényről vagy valamilyen fejlesztésről volt szó. Így történt ez a speciális játékok esetében is. – Mindig azt az álláspontot képviseltük, hogy a legrászorultabbaknak van a legnagyobb szüksége a támogatásra, hiszen az ő érdekérvényesítő képességük a legkisebb – fogalmazott a támogatás kapcsán Áldozó Tamás.

A speciális fejlesztési igényű óvodáscsoportba jelenleg hét fogyatékkal élő kisgyermek jár, akiknek életkora háromtól hat évig terjed. – Ezekkel a hasznos játékokkal elsősorban a szem-kéz koordinációt, a vizuális képességet, a finommotorikát, valamint a nagymozgást fejleszthetjük – tudtuk meg Molnár Zoltánnétól, az óvodáscsoport egyik gyógypedagógusától. Csutiné Papp Orsolya, a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetője elárulta: nagy segítséget jelentett számukra az eszközadomány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!