Pápa

2013.07.30. 16:11

Környezetbarát hulladékgazdálkodás

Az Észak-Balatoni Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési rendszer továbbfejlesztése című, július 31-én befejeződő projekt zárórendezvényét tartották kedd délután a pápai városházán.

Polgár Tibor

Az Európai Unió által támogatott projektet a Veszprém megye 158 települését érintő Tiszta Európa Program keretében valósította meg az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás.

Czaun János, a társulás elnöke sajtótájékoztatóján kiemelte, a szilárdhulladékok teljes körű és szelektív szervezett gyűjtési rendszerének kialakítását célzó programhoz csaknem 2,5 milliárd forint támogatást nyertek el, a projekt teljes értéke pedig megközelíti a 3 milliárd forintot. Az építkezésen, a kivitelezésen és az eszközbeszerzésen túl intenzív szemléletformáló, felvilágosító tevékenységet is folytattak a lakosság körében – tudtuk meg Czaun Jánostól.

 

Czaun János a projektzáró rendezvényhez kapcsolódó sajtótájékoztatón beszélt a Tiszta Európa Program keretében megvalósította projektről (Fotó: Polgár Tibor)



Mindez a gyakorlatban új gyűjtőszigetek kialakítását, illetve többek között gyűjtőedények, komposztládák, veszélyes hulladék gyűjtésére alkalmas konténerek, valamint a szelektív gyűjtéshez szükséges szállító járművek beszerzését jelentette. Emellett a pápai telephelyen megépült egy 3600 négyzetméteres, veszélyes hulladék gyűjtésére is alkalmas hulladékudvar.

A megvalósított fejlesztéssel kialakított modern, környezetbarát hulladékgazdálkodási rendszer hozzásegít a régió környezeti szennyezettségének csökkentéséhez, az illegális hulladéklerakók számának csökkenéséhez, valamint biztosítja, hogy a legtöbb hulladék visszakerülhessen a körforgásba – derült ki a sajtótájékoztatón.

 

 

A projektzáró rendezvényen Czaun János köszöntője után Farkas László projektvezető tartott előadást a szebb, élhetőbb és egészségesebb környezetért tett lépésekről. Az eseményen az érintett települések polgármestereinek, országgyűlési képviselőknek, a megvalósításban közreműködő szakembereknek, továbbá az irányító és ellenőrző hatóság képviselőinek a jelenlétében összegezték az elmúlt másfél év eredményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!