Nemzeti Tehetség Roadshow

2018.01.21. 09:00

Látványos kísérletekkel, interaktív zenegéppel szórakoztatták az érdeklődőket

Pápára látogatott a Nemzeti Tehetség Roadshow. A kezdeményezés egyik fontos célja, hogy felhívja a figyelmet a Nemzeti Tehetség Programra, amely segít a fiataloknak tálentumaik felismerésében, gondozásában.

Polgár Bettina

A szervezők játékos és interaktív standokkal készültek Fotó: Polgár Bettina

A programnak a pápai Tarczy Lajos Általános Iskola adott otthont, ahol az általános iskolás korú gyermekek számára a szervezők játékos és interaktív standokkal készültek, valamint helyi tehetséges fiatalok szórakoztatták előadásaikkal a résztvevőket. A rendezvényen a fiatalok megismerkedhettek egy interaktív zenegéppel, a vívósarokban lehetőség volt a sportág gyakorlására tapasztalt vívók irányításával, továbbá látványos kísérletekkel készült a Futura élményközpont is. A népzenei standnál mindenki megismerkedhetett a különböző hangszerekkel, és a fiatalok belekóstolhattak a népdaléneklésbe, a kreatív szigeten pedig figurákat készíthettek szalmából, textilből és termésekből a gyermekek. A szülőknek a foglalkozások ideje alatt Duró Zsuzsa gyermekpszichológus Tehetséges a gyerekem! címmel tartott előadást.

A szervezők játékos és interaktív standokkal készültek Fotó: Polgár Bettina

A rendezvényre ellátogatókat Unger Tamás, Pápa alpolgármestere, valamint Jávor Balázs, az Új Nemzedék Központ tehetségfejlesztési igazgatója köszöntötte.

- A roadshow lehetőséget nyújt a fiataloknak, hogy színpadon is bemutathassák tehetségüket, illetve különféle nyitott programokon keresztül élményeket szerezzenek akár a természettudomány, a robotika vagy éppen a kézművesség terén – magyarázta Jávor Balázs. Mint mondta, a roadshow programjának mindig kiemelt része, hogy meghívnak egy elismert tehetséget. A pápai állomás vendége a helyi születésű Zsédenyi Adrienn volt, aki megosztotta saját élményeit, tapasztalatait a vendégekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!