Pápa

2016.10.07. 18:40

Lelki ajándékok

Veszprém - A nagyszülőség nem feladat, hanem boldogság a 2016-os esztendő Szupernagyija, Simon Györgyi számára, akit egyszerre ajánlott a címre három gyermeke, tizenhárom unokája és a Szociális Dolgozók Nyugdíjasklubja.

Kutasi Zsófia

Az ajánlásban igyekeztek felidézni néhány morzsát abból a sok lelki ajándékból, amit a gondoskodás mellett a mamától kaptak és kapnak ma is.

- Ő megmutatja, merre nézz, de nem mondja meg, hogy mit láss - írják az ajánlásban, amelyből az is kiderült, leánya ma is őriz egy kis levélkét, amelyet kamaszkorában kapott édesanyjától, pedig csak annyi volt benne: Szeretlek, bármikor itt vagyok neked. Nem kérdezek, nem zavarlak, csak vagyok. Anya . Ezzel a bölcsességgel terelgeti a tizenhárom unokáját is.

Simon Györgyi lett 2016 Szuper nagyija. Meghatódva vette át az elismerést az ünnepségen Fotó: Pesthy Márton

Mint mondta, nagyon meghatódott, amikor megtudta, hogy jelölték a címre, bár ő inkább visszahúzódó, nem szeret reflektorfényben lenni. Nagyon boldoggá tette barátai mosolya, az ölelések és a jó szavak, amiket kapott az elismerés alkalmából. Szerényen megjegyezte, bizonyára sokan megérdemelték volna még ezt a címet.

Simon Györgyi egész élete a gyerekek körül forgott, bölcsődei gondozóként, majd vezetőként számos apróságot indított útnak. Tíz éve nyugdíjas, szabadidejét aktívan tölti; több klubnak a tagja, rendszeresen kirándul, túrázik, sokat gyalogol, színházba jár. Természetesen a gyerekek és az unokák az elsők, sok időt töltenek együtt.

Úgy érzi, csodálatos volt az a szeretet és törődés, amit ő kapott annak idején gyerekként, ha ennek egy kis részét át tudja adni, már megérdemli, hogy nagymamának nevezzék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!