brumik hegyekben

2018.02.16. 09:59

Mackókiállítás nyílt a Pegazus Színházban

Több mint 3300 játék mackót számlál már a pápai Pegazus Színház gyűjteménye. A brummogókból csütörtökön kiállítás is nyílt, mely több napon át várja az érdeklődőket.

Polgár Bettina

Sarkadi Nagy László, a Pegazus Színház társigazgatója, rendezője elmondta, évekkel ezelőtt a véletlen hozta úgy, hogy belekezdtek a mackók gyűjtésébe, és mostanra már jócskán megnövekedett az állomány. A népes mackósereget aztán hagyományosan minden esztendőben kiállítás formájában tárják a látogatók elé, akik idén már több mint 3300 medvével találkozhatnak a teátrum Szent István úti épületében.

Pozitívak a visszajelzések

A mackókat jellemzően tematikusan vagy éppen fajták szerint állítják ki, az idei évben azonban újdonságként negyven apró enteriőrben különféle életképek is megjelennek. Ezek berendezése, dekorálása a társulat rendezőjének fáradhatatlan munkáját és kreativitását dicséri.

A visszajelzések pedig rendkívül pozitívak, már a nyitónapon is több százan keresték fel a nem mindennapi mackókiállítást, ami kicsiket és nagyokat, helyieket, környékbelieket, illetve a megyehatáron túl élőket egyaránt vonz.

– A legrégebbi macink 100 évnél is idősebb, de 90, 80 és 60 esztendősek is vannak a gyűjteményben. Ezeket ajándékba kaptuk – magyarázta Sarkadi Nagy László.

Mikor láthatjuk őket?

A macikat több napon át, február 16-án, illetve február 19. és 23. között tekinthetik meg az érdeklődők. Ezeken a napokon a kiállítás 9.30-tól 12 óráig, valamint 14 órától 17 óráig látogatható. A tíz főnél nagyobb csoportok esetén pedig előzetes egyeztetés szükséges.

Sarkadi Nagy László rámutatott, jelenleg még műsoron van az Árgyélus és Tündérszép Ilona című zenés bábjátékuk, illetve a tavasz folyamán tartják A kis Mukk című előadásuk bemutatóját és a húsvét jegyében családi délutánt is szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!