Pápa

2014.07.14. 18:15

Megelevenedő múlt a hegyen

Pápa - Avar kori harcosok csatája, íjászbemutató, a betyárvilág megidézése - csupán néhány az izgalmas látnivalók közül, amelyeket A hegy napja elnevezésű rendezvény kínált szombaton.

Polgár Tibor

A Hagyományok Hegye Egyesület ezúttal is számos érdekes és látványos programmal készült a minden évben nagy sikert arató nyílt napjára. A rendezvényt Unger Tamás, Pápa alpolgármestere nyitotta meg. Mint mondta, a helyi önkormányzat a kezdetek óta támogatja az egyesület munkáját, és öröm látni, hogy - ennek is köszönhetően - folyamatosan gyarapodik, fejlődik, bővül a Hagyományok Hegye. Unger Tamás megjegyezte, a képviselő-testület nemrég fogadta el azt a határozatot, amely a hagyományőrző szabadidőközpontban felépítendő kilátó terveit foglalja magában. Az alpolgármester példaértékűnek nevezte az önszerveződő, önkéntes munkán alapuló egyesület tevékenységét.

A bemutatók során képviseltette magát többek között a Pápai Huszáregyesület, a Delta Íjászegyesület hagyományőrző szakága, a Kassai Lovasíjász Iskola Németh törzse, a várpalotai Zúgó Nyilak Egyesület, továbbá a Vértes Egyesület. A gyalogos, illetve lovas harci bemutatók mellett íjászokat is láthatott a közönség, továbbá megelevenedett a pásztor- és a betyárvilág. A programot avar kori sírrekonstrukció és korabeli fegyverek bemutatása, regös énekmondó, valamint tűzszertartás és tűzugrás is színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!