Pápa

2013.05.01. 12:36

Megemlékezés a munka ünnepéről

Május elsejéhez, a munka ünnepéhez kapcsolódóan tartott koszorúzással egybekötött ünnepséget a Magyar Szocialista Párt Pápa és Környéke Szervezete kedden a Munkásotthon előtt.

Polgár Tibor

Az egybegyűlteket Grőber Attila, az MSZP pápai elnöke köszöntötte, majd a Himnusz dallamai és Gosztola István szavalata után Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, a szocialisták frakcióvezető-helyettese osztotta meg erős kormánykritikával átszőtt gondolatait az ünneplő közösséggel.

A Magyar Szocialista Párt Pápa és Környéke Szervezete a Munkásotthon előtt emlékezett meg a munka ünnepéről

Mint mondta, 110 évvel ezelőtt Pápán széleskörű összefogás eredményeként született meg az ötlet egy munkásotthon létrehozásáról, ez az összefogás pedig példaértékű lehet a mai Magyarország számára. A politikus hangsúlyozta, mindenkinek fel kell ismernie: a társadalmi csoportoknak egymásért is ki kell tudni állniuk, a szakszervezeteknek pedig össze kell fogniuk.

 

Harangozó Tamás (a kép jobb oldalán) Pápán hangsúlyozta, a társadalmi csoportoknak egymásért is ki kell tudni állniuk

Hozzáfűzte, a szakszervezeteknek - ha valóban a munkásokat és az ő érdekeiket kívánják képviselni - félre kell tenniük félelmeiket, megosztottságaikat.

- És miután a törvényeket, így a munka törvénykönyvét is a magyar országgyűlésben fogadják el és gyalázták meg az elmúlt néhány évben, a parlamentben kell ezt helyretenni, ezt pedig csak politikai párt tudja megvalósítani. A Magyar Szocialista Párt ezt, illetve a munkások megbecsülésének helyreállítását tűzte zászlajára - jelentette ki a frakcióvezető-helyettes.

Harangozó Tamás, Gőgös Zoltán és Grőber Attila megkoszorúzta a Munkásotthon homlokzatán elhelyezett emléktáblát

A beszéd után Harangozó Tamás, Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, a MSZP megyei elnöke, valamint Grőber Attila megkoszorúzta a Munkásotthon homlokzatán elhelyezett emléktáblát. A szocialisták rendezvénye sajtótájékoztatóval, majd pedig lakossági fórummal folytatódott a Pedagógus Művelődési Házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!