Pápa

2015.10.20. 18:36

Megható köszöntés

Pápa - Gyermek-egészségügyi előadás-sorozatot indított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja.

Molnár Tímea

A Segítünk, hogy segíthess! elnevezésű program elsősorban a kisgyermekes családoknak szól, házigazdája Lőrincz Matild gyermekorvos.

Lőrincz Matild nemrég Pro Publico városi kitüntetést kapott (fotó: Molnár Tímea)

Az első alkalmon Pintér-Papp Eszter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának vezetője szólt a szolgálat egészségüggyel kapcsolatos tevékenységéről. Mint mondta, weboldalukon betegápolással, gondozással kapcsolatos praktikus tanácsok, videóanyagok találhatók, van továbbá szolgáltatástérkép és jogi tanácsadás is.Mielőtt Lőrincz Matild szakmai dolgokra térhetett volna rá, ünnepélyes pillanatok következtek. A nemrég nyugdíjba vonult és Pro Publico városi kitüntetéssel elismert gyermekgyógyászt családok, anyukák, apukák, kisgyerekek köszöntötték a szinte teljesen megtelt Szent József-kápolnában. Lőrincz Matild az érzelmes köszönetnyilvánítás után az őszi és téli betegségekről, a vírusok okozta fertőzésekről s a védőoltásokról beszélt az érdeklődőknek.

Címkék#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!