Pápa

2014.09.01. 07:58

Megkönnyítik az iskolakezdést

Csót - Tizenhárom elsős kezdi meg tanulmányait a Csóthi Géza Általános Iskolában. A tanulók hétfőn reggel kisvonattal érkeztek, ami az óvodától az iskoláig szállította őket.

Nagy Imre

A pedagógusok és a felsősök a hagyomány szerint az intézmény udvarán várták az iskolakezdőket, akiket Kékesi István polgármester, igazgató köszöntött.

- Fontos, hogy a kicsit zökkenőmentesen vészeljék át az átmenetet az óvodából az iskolába. Mi így igyekszünk ezt megkönnyíteni. A kisvonatos kezdeményezésünk sok pozitív visszajelzést kapott tavaly is, mind a szülők, mind a gyerekek köréből. Itt, az iskolában az önkormányzat ajándéka várta a kis elsősöket: ingyenes füzetcsomagot, egy kis csokit, illetve az állam által biztosított tankönyveket helyeztük el a padokon – fogalmazott Kékesi István.



A csóti iskolában most százharminchárom nebuló tanul, a helyieken kívül Bébről, Nagygyimótról, Vanyoláról, Bakonyszentivánból, Pápateszérről, Pápáról érkeznek a gyermekek. Az iskola épülete a folyamatos pályázatoknak köszönhetően 2008 és 2012 között szinte teljesen megújult, nyílászárókat cseréltek, az egyik épületrész külső hőszigetelést kapott. 2008-ban az alsó szint újult meg, 2009-ben pedig nagy felújításra is lehetőség nyílt. Ekkor készültek az álmennyezetek, a lambériázás, a parkettázás, és új iskolabútorokat is beszereztek a csótiak. Mindez ötvenmillió forintba került.

– Az épület nyaranta kevés karbantartást igényel, hiszen vigyázunk rá – mondta az intézmény igazgatója. A picik tanító nénijükkel elfoglalták az osztálytermet, ahol a padban ülve tágra nyílt szemekkel fogadták az ajándékot. Csupán egy kicsinél törött el a mécses, de a csokival később ő is megvigasztalódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!