Pápa

2014.10.07. 09:04

Megújult a Hubertlaki turistaház

Ugod - Az Országos Kékkör nyomvonala mentén megújult a Hubertlaki turistaház, amely hozzájárhat a bakonyi térség turisztikai vonzerejének növeléséhez.

Tremmer Tamás

Az Országos Kékkör Közép-dunántúli Régiót érintő nyomvonalának megújítására, turisztikai attrakciók fejlesztésére konzorcium alakult, amelynek a Magyar Természetjáró Szövetség vezetése mellett a szakmai tapasztalattal és közjóléti elkötelezettséggel bíró Bakonyerdő Zrt., valamint a Sport Suli Közhasznú Egyesület, és a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség a tagjai. E célok megvalósítása érdekében 66 millió forint pályázati támogatást nyert, amihez a vállalat önrészként 8,5 millió forintot biztosított.

A projekt elsődleges célja a régió turisztikai vonzerejének növelése, ezen belül gyalogos és kerékpáros útvonalfejlesztés, és a turisztikai szolgáltatások színvonalának emelése, így növekedhet a látogatók-, valamint a vendégéjszakák száma a bakonyi térségben. A projekt keretében erdei pihenőhelyeket, turistaházakat építettek át, megújultak erdei utak, kilátók, tájékoztatott Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója. Legutóbb az ugodi Hubertlaki ház felújításával végeztek, amely turistaházként funkcionálni. Ezt a minap adták át az erdőjáróknak.

Címkék#turistaház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!