Pápa

2014.01.19. 15:35

Munka és elszámoltatás

Pápa - Lakossági fórumot tartott pénteken Ferenczi Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ előadótermében.

Nagy Imre

A mozgalom országos választmányának alelnöke bemutatkozását követően ismertette a résztvevőkkel a Jobbik stratégiájának főbb elemeit.

Mint mondta, a megmondjuk, megoldjuk jelszó mentén amellett, hogy olyan területek problémáinak megoldásáról is van elképzelésük, amikhez az eddigi kormányok nem tudtak, vagy nem akartak nyúlni három fő téma köré szervezik a stratégiát.

Ferenczi Gábor (balra), a Jobbik országgyűlési képviselője (Fotó: Szijártó János)

 

Ezek: a munkahelyteremtés, a rend és közbiztonság, illetve az elszámoltatás. Ferenczi elmondta, hogy kormányra kerülésük esetén megváltoztatják a mostani neoliberális gazdaságpolitikát, megerősítik a magyar kis- és középvállalkozói réteget, európai színvonalú bérrendezést hajtanak végre a multiknál dolgozók körében, megmentik és itthon tartják a magyar ásványkincseket, ezáltal új munkahelyeket teremtenek. Erősítik a turizmust, ezen belül a gyógyturizmust, felszálló pályára állítják a mezőgazdaságot, és visszaszerzik a magyar földet. Így Magyarország ismét Európa éléskamrája lehet. Ám, többek közt, ehhez is felül kell vizsgálni uniós függőségünket, mindezért nemzeti ellenállásra van szükség fogalmazott a képviselő, aki szerint a 2010-ben elmaradt elszámoltatás is a Jobbikra vár. A hallgatók a fórumon feltették kérdéseiket, illetve elmondták véleményüket a hallottakkal kapcsolatban.

Ezt követően a résztvevők többsége az Esterházy úti 2. világháborús emlékműnél emlékezett a Donnál elesett hős magyar honvédekre.

Itt előbb Orbán Imre, a Jobbik pápai szervezetének elnöke mondott beszédet, majd Ferenczi Gábor hívta fel többek közt a figyelmet arra, hogy a hivatalos politika ma sem ismeri el, állami szinten hallgat a magyar történelem legnagyobb tragédiájáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!