Pápa

2014.01.09. 12:13

Nyílt nap a pápai református gimiben

Pápa - Régi hagyomány a pápai református gimnáziumban, hogy a téli időszakban nyílt napokon keresztül is bemutatkozik a nagy múltú tanintézet a továbbtanulás előtt álló általános iskolai diákok és szüleik számára.

Nagy Imre

A legutóbbi nyílt nap is számos érdekes és hasznos információval szolgált az érdeklődőknek, akik egyebek mellett bepillantást nyerhettek a tanórák menetébe, valamint a grafikai műhelyben folyó munkába, továbbá részesei lehettek táncbemutatónak, illetve izgalmas kísérleteknek a fizikateremben. Somosiné Németh Alíz, a református gimnázium biológia-kémia-földrajz munkaközösségének vezetője a Naplónak elmondta, intézményük emelt szintű természettudományos képzést nyújtó, négy évfolyamos gimnáziumi osztálya remek választás lehet a reál tantárgyak iránt érdeklődő diákoknak. Az osztály egyik fele matematika és fizika emelt szintű képzésben vesz részt már a 9. osztálytól, míg a másik fele a biológiát és a kémiát tanulja magasabb óraszámban, négy éven keresztül. Ide a műszaki, illetve a természettudományos pályákat megcélzó gyerekeket várják. Emellett a következő tanévben is elindítják a hat évfolyamos gimnáziumi képzést, valamint a négy évfolyamos, általános gimnáziumi tantervű osztályát. A Refi 2010-ben elindult művészeti képzésére jelentkezők továbbra is a táncművészeti és a képzőművészeti tanszakok közül választhatnak. A művészeti képzés öt éves. A református gimnázium január 11-én, szombaton ismét nyílt napot tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!