Pápa

2012.02.14. 11:59

Nyugdíjasként is értéket teremtenek

Pápa - Eredményes esztendőt zárt a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete. A város legnagyobb, közel ötszáz főt számláló civil szervezete célja, hogy hogy az időskorúak számára meghatározó értékeket teremtsen.

Nagy Imre

Minderről részletesen Baán Éva, az egyesület elnöke számolt be a minap rendezett közgyűlésen, a Pedagógus Művelődési Házban. Az összejövetelen egyperces néma felállással emlékeztek meg elhunyt tagjaikról, majd az elnök asszony értékelte a 2011-es évet. Az egyesület pezsgő életét az azon belül működő kisközösségek, klubok biztosítják. Így volt ez az elmúlt esztendőben is: a Húsos Klub, a Nosztalgia Klub, a Nők Klubja, a Textiles Klub rendszeres összejövetelei már hagyománnyá váltak. A kultúra terén sincs okuk panaszra, három, évek óta jól működő amatőr művészeti csoport gondoskodik az aktív pihenésről, a szórakozásról és szórakoztatásról. A nyugdíjas énekkar, a tánckar és az irodalmi önképzőkör számos kellemes órát okozott nemcsak a tagoknak, de a városi programok közönségének is. Az egyesület működési feltételei jónak mondhatók. Helyiségeiket a város önkormányzata térítésmentesen bocsátja rendelkezésre, ezen túl 2011-ben hatszázezer forintos támogatást nyújtott a működéshez.


Mindezt pályázatokon nyert összegek is kiegészítik, így zavartalan a heti három ügyeleti nap biztosítása, irodaszerek, technikai eszközök vásárlására is lehetőség nyílik. Gazdag volt az elmúlt év programja: közéleti fórumot rendeztek, önkéntes munkát végeztek, kirándulásokon vettek részt, vendégeket fogadtak és vendégségbe mentek, előadásokat hallgattak különböző témákban, bált, nagyrendezvényeket tartottak. Érdekvédelmi tevékenységük eredményeként többek közt méltányossági nyugdíjemelést is értek el jó néhány tagjuk tekintetében. Mindezek alapján elmondható, hogy sokaknak az egyesület a második családot jelenti. Baán Éva értékelését követően az ellenőrző- és a gazdasági bizottság beszámolóját hallgatták meg, majd aktuális kérdésekről esett szó. A közgyűlésen Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!