Pápa

2011.12.16. 06:14

Önkéntes családok gyűjtöttek

Pápa - A Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkénteseiként két napon keresztül gyűjtöttek élelmiszert a PÁNKE tagjai az egyik pápai nagyáruházban. Közel négyszáz kilogrammnyi gyűlt össze.

Nagy Imre

- Ebből a mennyiségből  nagy örömünkre  több családnak tudtunk juttatni. Elsősorban azoknak, akik előre jelezték, hogy szükségük van a segítségünkre, de felkerestük azokat is, akik ebben az évben semmilyen adományban nem részesültek - mondta el Krasztel Lászlóné, a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesületének elnöke.

- Örömünkre szolgált, hogy a gyűjtésben idén is részt vehettünk.  Tíz tagcsaládos, és az egyik bank pápai fiókjának munkatársai vettek részt a gyűjtésben, ami annak ellenére volt sikeres, hogy hónap végén tartottuk. Egyik felajánlónk egy egész kocsira való, mintegy hetvenöt kilogramm élelmiszert (lisztet, cukrot, étolajat) adományozott, de még a nevét sem árulta el. Az élelmiszerek kiosztását - egyesületi helyiség hiányában - a saját otthonunkban végeztük   fogalmazott az elnök, aki azt is elmondta, hogy  jó volna, ha jövőre az ehhez hasonló közhasznú tevékenységeiknek lenne egy megfelelő színtere. Egyesületüket nemcsak adományokért keresik fel sokan, hanem tanácsért is. A családosoknak számos kérdésük van példáulaz új lakásfenntartási támogatással kapcsolatban is - tudtuk meg az elnöktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!