Pápa

2014.05.12. 16:52

Orosz hústilalom

Pápa – Állategészségügyi okokra hivatkozva a meghatározó magyar húsipari cégekkel szemben importkorlátozást léptetett életbe Oroszország.

Tremmer Tamás

Évek óta stabil és megbízható oroszországi húsexportőr a Pápai Hús 1913 Kft., amely egymilliárd forintot meghaladó mennyiségű árut – főként bacont – értékesít az országban. Érhető módon a korlátozó intézkedés gondot jelent, nyilatkozta lapunknak Uzsoky András ügyvezető igazgató. A pápai húsgyárban minden relációban keresik a megoldást a kieső export kompenzálására. Ugyanakkor úgy tudják, ideiglenes intézkedésről van szó. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára is úgy nyilatkozott, akár egy hónapon belül megindulhat a szállítás. Uzsoky András jelezte, számukra és az ország számára egyaránt fontos az Oroszországgal való együttműködés, ezért közép és hosszú távon stabil orosz exporttal számolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!