Pápa

2013.12.12. 15:57

Pápai Hús 1913. Kft.: közel a megoldás

Pápa - A Pápai Hús 1913. Kft. nehéz gazdasági helyzete, valamint a csődeljárás miatt nagyon sokan aggódnak a vállalat sorsáért. Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott a Naplót arról tájékoztatta, hogy közel a megoldás.

Tremmer Tamás

A kormánymegbízott elmondta, a korábbi többségi tulajdonosok válságos helyzetbe hozták a pápai húsgyárat és annak beszállítóit. A vállalat dolgozóinak helyzetét, gazdasági tevékenységét és beszállítóit éppen ezért kiemelten figyelemmel kísérte a kormányzat, s a kormányfő is kinyilvánította segítőkészségét. Ő maga is sokat dolgozott azért, hogy a gyár fölül eltűnjenek a viharfelhők.

A kormány a hazai és az uniós jogszabályoknak megfelelően először a pápai önkormányzaton keresztül segített, oly módon, hogy többségi tulajdont szereztek a vállalatban. Az élősertés beszállítókat pedig a Vidékfejlesztési Minisztérium segítette az úgynevezett minimis támogatással. Akiknek e körből további követelése volt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán keresztül juthatnak a pénzükhöz.

Dr. Kovács Zoltán jelezte, a kormány újabb döntést hozott, ennek eredménye pedig az lehet, hogy megmenekül a vállalat. Ennek azonban előfeltétele, hogy a beszállítók a vállalat vezetése által kínált csődegyezséget – az ajánlatot még e hónapban kiküldik részükre – elfogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!