Pápa

2015.06.11. 14:45

Pedagógusok ünnepe

Pápa - Egy jó pedagógus minden helyzetet tud kezelni, szigorral, szeretettel, szenvedéllyel - fogalmazott Egyházi Andrea tankerületi igazgató a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (Klikk) járási pedagógus napi ünnepségén.

Molnár Tímea

A színházépületben tartott rendezvényt a Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola, a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola, és a Homokbödögei Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek színvonalas produkciója nyitotta meg. Egyházi Andrea beszédében hangsúlyozta: a pedagógusok feladata a szolgálat, fenntartótól függetlenül munkájukkal a jövőt szolgálják, építik.

Az anyanyelv állandó csiszolását, tiszteletét, más idegen nyelvek biztos ismeretét, az életre nevelést és a tradícióink tiszteletét, továbbá a kulturált életformák és magatartás normáit kell tanítványaik tudatába vésni mondta a tankerületi igazgató, aki rámutatott arra is: felelősségteljes, nehéz életpálya a pedagógusoké. Ezért ezt a munkát hosszú távon csak azok tudják sikeresen gyakorolni, akik a tanítást hivatásuknak tekintik.

A diákok és tanáraik színvonalas ünnepi műsort mutattak be. Fotó: Molnár Tímea

A pedagógusokat jutalmazták is a rendezvényen, nyugdíjba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át Kiss Ágnes, az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanítója és Pósa György Zoltánné, a Lovászpatonai Bánki Donát Általános Iskola tanítója. További 66 pedagógus egész éves munkáját oklevéllel köszönte meg a tankerület vezetője. Emellett két szakmai előadás is szerepelt a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!