Pápa

2014.10.05. 20:25

Kicserélték az evangélikus templom ablakait és ajtaját

Nemesszalók - Ünnepi istentisztelettel és közös langallósütéssel mondtak köszönetet a nemesszalókiak mindazoknak, akik hozzájárultak a helyi evangélikus templom felújításához.

Polgár Tibor

Nemcsak a templom négy ablakát és bejárati ajtaját sikerült kicserélni a példaértékű civil összefogásnak köszönhetően, hanem egy kemencét is felépítettek a gyülekezeti ház udvarán.

Filátzné Pál Judittól, a nemesszalóki evangélikus gyülekezet felügyelőjétől megtudtuk, az ajtó- és ablakcsere alapanyagát adományként kapták Orbán Kálmán helyi kötődésű tölgyfaerdő-tulajdonostól. Mint mondta, mintegy egymillió forint adomány gyűlt össze a felújítási munkálatokra, amit teljes egészében a templomra fordítottak.

Filátzné Pál Judit kivesz egy tepsi langallót az új kemencéből (Fotó: Polgár Tibor)

- A kemence megépítésére pályázati úton is nyertünk pénzt az Emberi Erőforrások Minisztériumától, illetve a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézettől, azonban sok-sok szalóki összefogására, társadalmi munkájára is szükség volt a végső cél eléréséhez - jegyezte meg Filátzné Pál Judit. Hozzáfűzte, a civilek által felépített kemencéhez szükséges téglát szintén ajándékba kapták egy pápateszéri téglaipari cégtől.

A vasárnap délutáni istentiszteletet Pethő Judit lelkésznő tartotta az evangélikus templomban, majd a szomszédos gyülekezeti ház udvarán bárki megkóstolhatta a kemencében sült langallót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!