Pápa

2012.03.09. 09:16

Pezsgő kulturális élet

Nagytevel - A Napsugár Nyugdíjas Egyesület 2001-ben alakult harmincnyolc fővel. Ma negyvenhárman vannak, és hetente összejönnek. Ám ha fellépésre készülnek, másnaponta találkoznak.

Nagy Imre

- Kultúra- és hagyományőrzés a fő tevékenységünk. Az egyesületnek énekkara, tánckara és színjátszó köre is van - mondják beszélgetőpartnereim, Wurm Ferencné karvezető és Major Lászlóné elnök.

- Nemcsak a környéken, hanem távolabbi nyugdíjasotthonokban is fellépünk, hogy vidámságot vigyünk a hétköznapokba. Olyan csapat ez, amire mindig lehet számítani. Bármilyen munkára kér fel bennünket az önkormányzat, szívesen elvégezzük. Részt veszünk a falu szépítésében, a strand takarításában, a temető rendezésében, illetve egyházi rendezvényeken is szerepelünk - mondják a hölgyek, akiktől azt is megtudom, hogy imádnak kirándulni, és mindenhol jól érzik magukat. Idén Hajósra készülnek, ahová a "fiúk" is elkísérik őket. 


 
- Nemrég kiállítással egybekötött nagyrendezvényünk volt, amit a kezdettől fogva farsang idején tartunk. Nagy érdeklődést vált ki a falu részéről, megtöltjük a tornacsarnokot. Vendégeket is hívtunk,  az est  nagyon vidámra sikeredett.   Az önkormányzat erkölcsileg, anyagilag támogat bennünket, de szólnom kell Nagy József asztalosmesterről, aki szintén  szponzorálja az egyesületet - mondja az énekkar vezetője. Előkerül az üdítő és a desszert is, kínálnak, közben a nagy eseményről készült fotókat nézegetjük. Az életvidám társaság most a március 15-i ünnepre készül dalcsokorral.

Kultúra és hagyományok a községben

- Nagyon büszke vagyok az egyesületre, bármilyen megmozdulás van a településen, mindig részt vesznek. Ezt igyekszünk is honorálni, de azt gondolom, az elismerés nemcsak az anyagiakon múlik. Ritka  az olyan község, ahol ennyi civil szervezet működik, a kulturális élet pedig a közösség összefogó ereje - fogalmaz Herber József polgármester. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!