Nem lehet kérdéses a folytatás

2018.01.08. 09:00

Rekordot döntött a pápai zenésztalálkozó résztvevőinek száma

A nyolcas szám jegyében telt a 2018-as Pápai Regionális Zenésztalálkozó, amelyet nyolcadik alkalommal szerveztek meg, és ezúttal több mint nyolcvanan vettek részt rajta.

Polgár Tibor

A VIII. Pápai Regionális Zenésztalálkozón is Gaál Szabolcs szolgáltatta a muzsikát

Ez a létszám pedig rekordnak számít a nagy presztízsű rendezvénysorozat történetében.

A VIII. Pápai Regionális Zenésztalálkozón is Gaál Szabolcs szolgáltatta a muzsikát

Az egyik helyi panzióban megrendezett jó hangulatú összejövetelen vacsora és zenés parti, illetve természetesen baráti beszélgetés, poharazgatás szerepelt a programban. A tánczenészek pápai találkozója számára régóta ez a helyszín biztosítja az ideális terepet az adott esztendő januárjának első péntekjén.

- A célunk ezúttal sem változott: egy felhőtlen hangulatú rendezvényt kívántunk szervezni a térség tánczenészei számára. Úgy érzem, ez most is sikerült. Ezek a találkozók remek alkalmat adnak arra, hogy átbeszéljük az előző évet, a zenei életet, az esetleg megjelenő új hangszereket. Nem utolsósorban pedig kiengedjük a gőzt, mulatunk egy jót egymás társaságában – fogalmazott a Naplónak nyilatkozva Pap Attila, a zenésztalálkozó főszervezője. Kérdésünkre elmondta, 2017-ben egyértelműen a Despacito című, spanyol nyelvű dal volt a legnagyobb külföldi sláger, viszont a magyar popszámok között nem akadt olyan, ami ennyire kiemelkedett volna a többi közül.

A VIII. Pápai Regionális Zenésztalálkozóra sokan érkeztek távolabbi településekről is. A résztvevők létszáma meghaladta a nyolcvanat, erre eddig még nem volt példa. Nem lehet kérdés, jövőre ugyancsak megszervezik az összejövetelt, amire Pap Attila és Kovács Arnold, a zenésztalálkozó ötletgazdája, korábbi főszervezője egyaránt ígéretet tett köszöntőjében.

Több mint nyolcvanan vettek részt a találkozón Fotó: Polgár Tibor

A hajnalig tartó eseményen most is Gaál Szabolcs zenélt, de a jelenlévők szintén eljátszhattak kollégáiknak egy-két dalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!