Pápa

2013.06.20. 12:35

Sárkánymese segédeszközként

A kis sárkány nagyon szomorú volt, mert csak egy fejjel született. Ám egy tündér azt tanácsolta neki, naponta tegyen jót, így a hét végére minden feje kinő.

Nagy Imre

Ő megfogadta a tanácsot, és vasárnapra jólelkű, hétfejű sárkány lett belőle. Kétnyelvű mesekönyvet írtak a Vajda lakótelepi óvoda német nemzetiségi csoportjával foglalkozó óvodapedagógusai. Szabó Csilla és Sz. Farkas Veronika a közelmúltban tartott módszertani napon mutatták be a hamar népszerűvé vált alkotást. 

- Ez egy sárkánymese, Csilla írta és tervezte, én pedig megfestegettem. A könyv története is mesébe illő, hiszen ezt a mesét jómagam már ismertem. Egy kolléganőnk jóvoltából érkezett hozzánk, annak idején a főiskolán egy feladat részét képezte. Nekem nagyon megtetszett, és festettem hozzá illusztrációkat - mondja Veronika.

 




Sz. Farkas Veronika, Becskereki Lászlóné és Szabó Csilla a módszertani napon tartott könyvbemutatón (Fotó: Nagy Imre)


Aztán amikor a két óvodapedagógus a Rozmaring német nemzetiségi csoportban egymás mellé került, Csilla meglepődve találta meg a könyvet, amiről mindketten azt állították, hogy az övék. Persze tisztázódtak a körülmények, és úgy döntöttek, hogy a német nemzetiségi óvodai oktatás tízéves születésnapjára kiadják az alkotást. Mindebben Becskereki Lászlóné, a tagóvoda vezetője inspirálta, biztatta őket, a kiadáshoz pedig támogatókat kerestek, mégpedig sikerrel, így ötszáz példány készülhetett el.  

- Több mint tíz éve a gyerekeimnek meséltem ezt a történetet, természetesen magyarul. Ma, könyvként nem csupán a mesét ismerik meg a gyerekek, de tanítjuk vele a hét napjait, a színeket, számokat is magyarul és németül. A gyerekek nagy lelkesedéssel vették tudomásul, hogy az óvónénik írták, rajzolták a könyvet. Azóta közösen feldolgozunk mindent, ami „sárkányos” - fogalmaz Csilla. A könyv várhatóan nagy siker lesz a családok körében is, hiszen az oviban minden mese végén elhangzik a bűvös mondat: - Óvónéni, még egyszer!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!