Pápa

2016.04.06. 09:13

Sikeres ökoakció

Pápa - Összesen két és fél konténernyi papírt, valamint hét hordó használt sütőolajat gyűjtöttek össze az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tanulói a környezettudatosság jegyében.

Polgár Bettina

– A papírgyűjtés iskolánkban már nagyon régi hagyomány – magyarázta Nagy István, az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola igazgatóhelyettese. Mint mondta, az összegyűjtött papírt intézményükben minden évben két alkalommal adhatják le a diákok és a szülők: tavasszal, illetve ősszel.

– 2012-ben nyertük el először az ökoiskolai címet, de jóval ezelőtt is tartottunk már papírgyűjtést. A további esztendőkben azonban lehetőségünk adódott arra, hogy a papír mellett használt sütőolajat egyaránt gyűjtsünk. Együttműködést kötöttünk a pápai Talajerőgazdálkodási Termelő és Szolgáltató Kft.-vel, amely hordókat biztosít számunkra a használt sütőolaj tárolásához, a papírok összegyűjtéséhez szükséges konténereket pedig egy győri cég bocsátja a rendelkezésünkre – árulta el Nagy István.

Fotó: Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola

Az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola igazgatóhelyettese lapunknak nyilatkozva kifejtette, egy-egy öko-akció keretében több napon át, a tanítás előtt, illetve után adhatják le a szülők és a tanulók az összegyűjtött papírt, valamint a használt sütőolajat. – A diákok és a szülők mindig nagyon lelkesek. Mivel a kezdeményezés már többéves múltra tekint vissza iskolánkban, sokan úgy vágnak neki a tanévnek, hogy előre félreteszik a papírt, amire már nem lesz szükségük. Emellett igyekszünk mi is meghálálni a fáradozást, így évről évre olyan jutalmakat tűzünk ki, amik motiválóan hatnak. Osztályok közötti, valamint tanulók közötti egyéni versenyt is indítunk, és az első három legtöbbet gyűjtő osztályt, valamint a harminc legeredményesebb tanulót díjazzuk – emelte ki Nagy István.

Hozzáfűzte, a legutóbbi ökoakció alkalmával diákjaik összesen két és fél konténernyi papírt, valamint hét hordó használt sütőolajat gyűjtöttek össze, ami igazán szép teljesítmény, és a továbbiakban hasonlóan eredményes folytatásban bíznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!