Pápa

2014.01.14. 11:56

Sokszor elég egy jó szó

Nyirád - Az idősek köszöntésére a meghívottak több mint fele elfogadta a meghívást.

Tóth B. Zsuzsa

A hagyományos ünnepségre nyolcvannál is többen érkeztek, a nagyközség idősei közül a 65 év feletti egyedülállókat látták vendégül. A helyi iskolások megható verses, zenés, táncos műsorát követően a Pegazus Színház vezető színésze, Végh Zsolt szórakoztatta az ünnepelteket versekkel, operett részletekkel.

Sarkadi Nagy András polgármester köszöntő beszédében úgy fogalmazott, hogy szükség van ez évi egyszeri találkozásra, közös ünneplésre, hiszen az egész éves zűrzavar, hajtás, küzdelem közben meg kell pihenni néha egy kicsit. Ilyenkor félre lehet tenni a zsörtőlődést, a szellemi épülésre kell felhasználni az alkalmat, hogy a szabadság ízét érezze mindenki. Azt, amelyben nem ítélnek meg senkit, még saját magukat sem.

Jobbról Schneider Istvánné, mellette Döme Jenőné a nyirádi 65 év feletti egyedülállók ünnepén (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)


- A bölcsesség érzete, amely alapján megértjük hibáinkat, s megbocsátjuk mások ballépéseit. Az erő segít elvetni a sajnálkozás és feszültség érzetét. Ilyenkor a szív szemével látjuk magunkat és másokat. Arra kellene törekednünk, hogy az év minden napjára jusson ebből egy kicsi, magunk, mindannyiunk, közösségünk, családunk számára - mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy életünk gazdagabbá, teljessé tételéhez sokszor nem nagy dolgok kellenek. Elég egy jóindulatú szó, egy segítő cselekedet, egy kevés odafigyelés, kevesebb indulat. Hiszen ha kellő távolságtartással, áttekintő képességgel és rálátással bírunk, mindnyájunk élete nemesebb lesz, energiánkat kellemesebb tevékenyésgekbe fektethetjük. Az ünnepség közös falatozással, beszélgetéssel folytatódott, a hagyományok szerint az időseket a képviselő testület tagjai és a hivatali dolgozók szolgálták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!