Pápa

2014.01.14. 13:50

Újabb pályázatot írnak ki a hulladék-gazdálkodásra

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében keresett vállalkozót a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, hogy ezzel megoldja több mint száz település hulladékának elszállítását, illetve feldolgozását.

Nagy Imre

A kiírás szerint a megbízás a hulladékgazdálkodás ellátására, és a települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer eszközparkjának, létesítményeinek üzemeltetésére szól. A közbeszerzés kiírására azért volt szükség, mert 2014 januárjától csak többségi állami, vagy önkormányzati tulajdonú cég végezhet ilyen irányú közszolgáltatást.

A terület nagyságára jellemző, hogy az érintett települések Győr-Moson-Sopron-, Veszprém- és Komárom-Esztergom megyében találhatók, teljes területükön (2471 négyzetkilométeren) 259 ezer ember él. Az általuk termelt hulladék mennyisége 2012-ben elérte az 54 ezer tonnát.

Információink szerint a felhívásra egyetlen pályázó sem jelentkezett. Veszprém megyében közel ötven, ebből Pápa térségében mintegy 30 települést érint a győri szolgáltatás.

Megkérdeztük néhány érintett település (Csót, Ugod, Pápateszér, Lovászpatona, Marcaltő) polgármesterét, tapasztaltak-e bármilyen fennakadást a szemétszállításban. Elmondásuk szerint minden a megszokott gyakorlat szerint történik, a hulladékgazdálkodással, szállítással kapcsolatosan semmiféle probléma nem merült fel az év első két hetében. Mindezt megerősítette a győri központú társulás munkatársa is, aki elmondta, hogy fél évig, 2014. június 30-ig a régi szerződés van életben, eddig a határnapig a szolgáltatást továbbra is a Győr-Szol. Zrt. végzi. A társulás reményei szerint erre az időpontra lezárul az újra kiírásra kerülő közbeszerzési eljárás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!