Pápa

2017.04.19. 21:12

Újra együtt a nagy múltú klub tagjai Németbányán

Pápa, Németbánya - Évtizedek óta sikeresen működött a pápai Nyugdíjas Pedagógus Klub.

Kiss Albertné

Tavaly év végén az elnök asszony lemondásával megszűnni látszott a csoport is. A köztük levő régi baráti szálak, no meg a tavasz megint összehozta őket.A nagy múltú pedagógusklub és vezetője, Illésné Molnár Éva éveken át vonzó programokat kínált kikapcsolódásra, művelődésre vágyó tagjainak. Színházba jártak, kirándultak, különféle témákban előadásokat hallgattak a klubnak otthont adó Huszár Közösségi Házban.

A pápai nyugdíjas pedagógusok új életre kelt klubja egy ízletes medvehagymalevessel zárta németbányai vendégeskedését
Fotó: Kiss Albertné

S hogy régi, szeretett hivatásuktól se szakadjanak el, iskolákat látogattak nemcsak Pápán, hanem távolabbi intézményekben, egy ízben még a Felvidéken is jártak. Illésné Molnár Éva családi okok miatt kényszerült megválni a nyugdíjas pedagógusklub elnöki tisztétől, és úgy tűnik, nincs, aki a helyébe lépjen. Így aztán pár hónapig szünetelt a klubélet is.

Horváth Sándorné, a klub egyik legrégebbi tagja kitar- tó szervezőmunkája nyomán több mint húszan jöttek újra össze a közösségi házban, és együtt alakították ki az éves programot. Márciusban A cigányprímás című zenés darabot tekintették meg, a következő hónapokban bakonybéli kisvonatos kirándulás és ismeretterjesztő előadások sorjáznak tervezett összejöveteleiken.

Hogy korunk pedagógiájával is lépést tartsanak, meghívást kaptak az Erkel iskola igazgatójától. Az áprili- si napsütés, a Bakonyban illatozó medvehagyma és egy nyugdíjastársuk a napokban Németbányára invitálta őket. A túrát követően pestót készítettek a kiváló hatású gyógynövényből. És mi más is lehetett volna a közös ebéd, mint egy ízletes medvehagyma-leves.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!