Pápa

2017.03.27. 19:50

Vetélkedő az uszodában

Pápa - Játékos megmérettetést szervezett a víz világnapjához kapcsolódóan a Jókai Mór Művelődési és Szabad-időközpont (JMSZK). A jó hangulatú versenynek a Várkertfürdő uszodája adott otthont.

Babos Petra

A város hat általános iskolájából várták a csapatokat a vizes versenyre, amin összesen 60 diák vett részt - tudtuk meg Illés Viktória szervezőtől, a JMSZK munkatársától.

- Az ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a víz világnapjává azzal a céllal, hogy gondoskodásunk középpontjába kerüljön ez a természeti kincs. E jeles nap minden évben más és más nézőpontból hívja fel a figyelmünket a víz alapvető szerepére. A jövő generációinak is meg kell tanulniuk, miért nevezzük kincsnek a tiszta vizet, rendezvényünk is ezen témakör mentén fogalmazódott meg. Ha nincs tiszta víz, akkor nincs víz. Ha nincs víz, akkor nincs élet. Ilyen egyszerű. Éppen ezért 2017-ben a világnap szlogenje így hangzik: Szennyvizek? Tiszta vizet! Mostani vetélkedőnk játékos feladatok segítségével a víz fontos szerepére hívja fel a figyelmet - jegyezte meg Illés Viktória.

A pápai Várkertfürdő uszodájában többféle játékos feladat várta a vizes megmérettetésben részt vevő általános iskolás diákokat
Fotó: Babos Petra

A jó hangulatú versenyt labdagyűjtés, matracon való úszás, kapura dobás, vízi totó, puzzle, csőjavító idom összeszerelése, valamint vízórafújás színesítette. A JMSZK munkatársai mellett a vetélkedőben közreműködött a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. és a Pápai Sportegyesület Vízilabda Szakosztálya.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!