Pápa

2014.08.22. 12:25

Nemzetközi zarándoklat csoportját fogadták Pápán

Pápa - Nagyboldogasszony ünnepének másnapján a Szent József templomban fogadták az 1Úton nemzetközi zarándoklat egyik csoportját.

Toldi Éva

Ebből az alkalomból dr. Márfi Gyula érsek mutatott be szentmisét paptestvéreivel, Bajzáth Ferenc budapesti józsefvárosi plébánossal, Bali Tibor külsővati, Salgó Ferenc pápai helybéli plébánossal, valamint Megyesi Ferenc pápai káplánnal és Medveczky Miklós érseki titkárral koncelebrálva.

A családok megújulásáért tartották a nemzetközi zarándoknapot (Fotó: Toldi Éva)

A nemzetközi Zarándoknapot a Mária Rádió kezdeményezésére tartották a családok megújulásáért. A Mária úton Mariazelltől Csíksomlyóig egy-egy 25 kilométeres útszakaszon, mintegy 8000 ember zarándokolt együtt e napon imádkozva, énekes áhítattal. Pápán, a különböző településekről a zarándoklathoz csatlakozott hívek együtt imádkoztak, énekes áhítatban fordultak Istenhez, hogy erősítse meg békében és szeretetben a magyar és a világon szerte élő családok millióit. Imádkoztak a békéért is, hiszen a világon sok helyen a háborúk, üldözések sújtják és szakítják szét a családok millióit.

Márfi Gyula érsek szentbeszédében hangsúlyozta: a zarándoklat mindig kifejezi, hogy nincs itt, a földön maradandó lakásunk, mindannyian úton járók és jövevények vagyunk mindaddig, amíg meg nem érkezünk örök hajlékunkba, a mennyei hazába. Manapság sokan úgy gondolják és úgy élnek, mintha volna örök lakásuk itt, mintha földi vagyonukat hatalmukat örök időkre gyűjtenék, pedig mindenkinek el kell e földről költözködnie. Majd a napi evangélium, a kánaáni asszony története alapján kiemelte: Krisztus küldetése nem csupán Izrael fiaihoz szól, hanem az egész emberiséghez. Figyelmeztető üzenet számunkra is: Hogyan viszonyulunk nem katolikus, nem keresztény vagy nem hívő embertársainkhoz? A mennyei hazába csak azon szeretet által jutunk el, mutatott rá, amely mindenkire kiterjed.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!