Pápakovácsi

2016.06.21. 19:05

Eredményes tanévet zártak - Az iskola díjakkal jutalmazta a kiemelkedően teljesítő diákokat

Pápakovácsi - Azon munkálkodunk, hogy a ránk bízott gyermekekből a bennük rejlő értékeket és tehetséget felszínre hozzuk. Arra törekszünk, hogy munkájukra, életükre igényes, jól boldoguló, kiegyensúlyozott személyeket neveljünk - fogalmazott Molnár Lászlóné igazgatónő a Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanévzáróján.

Polgár Szilárd

A pápakovácsi oktatási intézményben százötvenkettő gyermek várta, hogy az igazgatónő kimondja a vakációt indító elbocsátó szép szavakat. - Elégedettek lehetünk, alapvető céljainkat teljesítettük, eredményes tanévet zártunk - végzett rövid számvetést tanévzáró ünnepi beszédében Molnár Lászlóné. - Diákjaink térítésmentes szakkörökön vehettek részt, múzeumokba, színházakba vittük tanítványainkat, továbbá kirándulásokat, előadásokat, sportrendezvényeket szerveztünk, és pályázati támogatásból hetedik osztályos tanulóink felvidéki körutazásra mehettek - fűzte hozzá.

A pápakovácsi Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában 152 gyermek várta a tanév lezárását, a vakáció kezdetét
Fotó: Polgár Szilárd

Az igazgatónő hangsúlyozta, hogy a pápakovácsi diákok megállták a helyüket más iskolák növendékeivel összemérve, amelyről a tanulmányi és a sportversenyeken elért sikerek tanúskodnak. A diákoknak átadott jutalomkönyveket az intézmény fenntartója, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerülete biztosította. A Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában huszonhat diák kitűnő, húsz tanuló jeles bizonyítványt kapott, az eredményes szerepléshez nagymértékben hozzájárult a pedagógusok kiváló munkája.

- Azon munkálkodunk, hogy a ránk bízott gyermekekből a bennük rejlő értékeket és tehetséget felszínre hozzuk. Arra törekszünk, hogy munkájukra, életükre igényes, jól boldoguló, ki-egyensúlyozott személyeket neveljünk - jegyezte meg a tanévzárón Molnár Lászlóné, aki megköszönte a pápakovácsi önkormányzat és a szülők támogatását. Az igazgatói gondolatok után német nemzetiségi tánccal készültek a gyermekek, majd az iskolai díjak átadása következett. A Kovács Zoltán ország-gyűlési képviselő, államtitkár - aki hivatali teendői miatt nem tudott jelen lenni a tanévzárón - által alapított A jövő ígérete elnevezésű díjat Hegedűs Dominik kapta. A Kaiser Mihály, a Sümegi Öregdiákok Egyesületének elnöke jóvoltából adományozott Az év nyelvésze nevet viselő elismerést Juhász Enikő vehette át. Az iskola volt diákja, Csertő Endréné által létrehozott, az év matematikusának járó díjat Molnár Ignácnak ítélték oda, az iskolai alapítvány Esélyt az iskolának elnevezésű elismerését pedig Papp Tamás érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!