Pápakovácsi

2016.09.29. 19:55

Kulturális piknik

Pápakovácsi - Eredetileg a nyár közepén rendezték volna meg az első Kulturális pikniket a faluban, ám akkor az időjárás közbeszólt. A szeptember végi pótidőpont alkalmával sokkal barátságosabb volt az idő, napsütés fogadta a rendezvényre érkezőket.

Polgár Szilárd

- A Kulturális piknikkel elsősorban a fellépő csoportokat, egyesületeket szerettük volna még közelebb hozni egymáshoz. Olyan napot terveztünk, ahol a fellépések után együtt is maradunk. Közösen főzünk és versenyzünk, jobban megismerjük egymást, és persze sokat beszélgetünk - nyilatkozta az eseményről a Naplónak Portik Péter, a szervező Háromhatár Kulturális és Sport Egyesület elnöke.

- A pápai kistérség csoportjai mellett jöttek vendégek Devecserből, Somlóvásárhelyről, Noszlopról és Ajkáról is - fűzte hozzá Portik Péter. Megjegyezte, jövőre visszatérnének a nyári időponthoz, mert ekkor testvérkapcsolataik, így az erdélyiek, a budapestiek, a gyulaiak is jobban ráérnek.

A Nagydémi Nagyik Klubjának fellépése is nagy tapsot kapott   Fotó: Polgár Szilárd

A Kulturális pikniket a pápakovácsi általános iskola udvarán rendezték meg, ahol Burghardt Ferenc, a házigazda falu polgármestere, valamint Portik Péter mondott köszöntőt. A tartalmas kulturális programban felléptek a Takácsi Kicsi Csajok, a Takácsi Kenderkóc Citerazenekar, az ajkai Rolling Country Kerekesszékes Tánccsoport, a Lovászpatonai Nefelejcs Nyugdíjas Klub, a Noszlopi Hagyományőrzők, a Pápai Barátság Klub, a Somlóvásárhelyi Líra Népdalkör, a Devecseri Nyugdíjas Klub, a Nagydémi Nagyik Klubja és a Háromhatár egyesület is. Emellett volt kézműves-foglalkozás, gyöngyfűzés, képkeretkészítés és interaktív csillagászbemutató is.

- Nagyon megtetszett a Kulturális piknik ötlete. Ha új lehetőség adódik arra, hogy Pápakovácsi lakosai kikapcsolódjanak, abban partner az önkormányzat. A rendezvény elérte a célját, nagyon sokan voltak és mindenki jól szórakozott - összegzett Burghardt Ferenc. A jó hangulatú esemény közös vacsorával, tombolasorsolással és retró diszkóval fejeződött be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!