Pápateszér

2016.02.07. 16:05

Disznóvágás sváb módra

Pápateszér - Hurka, kolbász, sült vér és máj – a sváb hagyományok jegyében tartottak disznóvágást a település lakói. A kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató rendezvényt kulturális programkínálat is gazdagította.

Polgár Bettina

A színpadi fellépésekkel színesített gasztronómiai programnak a helyi kultúrház, illetve annak udvara adott otthont. Az eseményre éhesen érkezőknek elsőként zsíros kenyérrel kedveskedtek a falubeliek, akik jóleső forró italokat is készítettek.

Fotó: Vallner Bettina

Fotó: Polgár Tibor

Sült vért, májat, hurkát, kolbászt, továbbá farsangi fánkot egyaránt kóstolhattak a résztvevők, az ízletes ételekhez Kerekes Zoltán plébános mondott asztali áldást.

Schandl Anna Terézia megismertette a jelenlévőket a tradicionális dirndli ruhák történetével, valamint áttekintést adott a hagyományos sváb viseletekről. Színpadra lépett a Lovászpatonai Irodalombarát Szakkör, a felhőtlen hangulatról pedig Schlőgl Attila harmonikás gondoskodott. A rendezvény kísérőprogramjaként vércukorszint-mérésen is részt vehettek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!