Pétfürdő

2016.02.16. 18:50

Fiatalodó polgárőrség

Megalakulásának 15. évfordulóját ünnepelte a közelmúltban Pétfürdő polgárőrsége, amelynek elnöke, Gelencsér István büszke az egyre fiatalodó csapatra.

Szabó Péter Dániel

A 2001-ben alapított, jelenleg 22 fővel működő pétfürdői polgárőrség hosszú évek óta biztos pontja a nagyközség életének, s a térség közbiztonságának fenntartásában vállalt szerepük is igen fontos, emelte ki az ünnepi közgyűlésen az elnök. Gelencsér István büszkén újságolta, hogy egyre fiatalodik a csapat, a jelenlegi 50 éves átlagéletkor három most jelentkezett fiatalember belépésével tovább csökkenhet.

Gelencsér István tíz éve vezeti elnökként a pétfürdői polgárőröket
Fotó: Szabó Péter Dániel

– Évente átlagosan 1800–2000 órát töltenek szolgálatban a pétfürdői polgárőrök. A PMTE fuballmeccsein, futó- és kerékpárversenyeken éppúgy ott vagyunk, mint a nagyobb községi, illetve kistérségi rendezvényeken, de a Várpalotai Rendőrkapitányság is sokszor kéri a segítségünket egy-egy nagyobb fesztivál biztosításához. Idén már a kilencedik alkalommal szervezzük meg hagyományos katasztrófavédelmi vetélkedőnket, amelynek 2016-ban a megyei döntőjét is meg szeretnénk rendezni a péti ligetben – mondta el kérdésünkre Gelencsér István, aki immár tíz esztendeje vezeti elnökként a polgárőrséget.

Az ünnepi közgyűlésen egyébként Horváth Éva pétfürdői polgármester, valamint Zékány József rendőr alezredes, a palotai kapitányság osztályvezetője is elismeréssel szólt a péti állomány másfél évtizedes munkájáról. Dülk József, a megyei polgárőr szövetség elnökhelyettese országos viszonylatban is kiemelkedőnek nevezte a pétfürdőiek munkáját, s Szent László-plakett elismerést adott át László József és Zugor József polgárőröknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!