Pétfürdő

2016.10.03. 18:50

Függetlenségi örömtűz gyúlt

Pétfürdő- A jelszó az volt, hogy hozz egy hasáb fát, az emberek pedig hordták a hasábokat, s együtt, közösségként gyújtottuk meg az első örömtüzet - emlékezett vissza a Várpalotától való függetlenedés emléknapján Horváth Éva polgármester.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg a kertbarát körök ünnepséghez tartozó kiállítását, ahol kertművelők, őstermelők és kézművesek munkái kerültek bemutatásra.

Az est fénypontja a pétfürdői ligetben meggyújtott örömtűz volt Fotó: Nagy Lajos

- Nagyra értékelem a kiállítókat, hiszen a települést is értékesebbé teszik a sok finomsággal, alkotással. Az ilyen együttműködés jó közösséget kovácsol - nyilatkozta Kontrát Károly. A házigazda, a Várpalotai-pétfürdői Kertbarátkör Egyesület elnöke, Molnár Ferenc elmondta, külön megtiszteltetésnek érzik, hogy a bemutatóra még Makóról, a Galamb József mezőgazdasági iskolából is érkezett vendégkiállító.

- 1997. október 1-jén Göncz Árpád köztársasági elnök nyilvánította független településsé Pétfürdőt, akkor gyújtottuk az első máglyát - mondta el beszédében Horváth Éva polgármester. - Sokszor hallani, hogy Pétfürdő szerencsés, mert gazdag település. Igaz, hiszen a település lakossága gazdag, lelkileg - tette hozzá a polgármester, megnyitva az emléknapi műsort, melyen fellépett a Napfény női kar, az Eszterlánc mazsorettegyüttes, a Dance
action, illetve a Muskátli és a Berhida táncegyüttes. Az est fénypontja a pétfürdői ligetben huszadik alkalommal meggyújtott örömtűz volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!