Pétfürdő

2016.05.19. 17:13

Két hétig áll a pétfürdői vegyi gyár ammóniaüzeme

Pétfürdő - Előreláthatóan két hétig áll az ammóniaüzem, ahol tűz ütött ki szerdán - tudtuk meg csütörtökön Szilágyi Jánostól, a Nitrogénművek Zrt. vezérigazgatójától.

Kovács Erika

A vezérigazgató elmondta továbbá,  az ammóniaüzem konvertere mellett, a technológiai vezetékek környezetében május 18-án, tíz órakor ismeretlen okból tűz ütött ki, és a nagynyomású hidrogéntartalmú gáz meggyulladt. A tüzet a cég tűzoltósága a helyszínre érkező hivatásos tűzoltókkal gyors és szakszerű munkával 1,5 óra alatt eloltotta, a berendezést mentesítette a nyomástól. A környezetbe mérgező, veszélyes anyagok nem jutottak ki, a lakosságot a tűz nem veszélyeztette, személyi sérülés nem történt, a kár nem jelentős.

- A cég a tűz okának megállapítása érdekében a vizsgálatot és a helyreállítást megkezdte, becslések szerint az érintett üzem két héten belül újraindítható, és a normál termelési szint akkor visszaáll – tudtuk meg Szilágyi Jánostól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!